გამოდის, რომ შებერილობისგან თავის დაღწევა მარტივად შეგიძლიათ, თანაც სულ რაღაც ერთ წუთში!
წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც გაგათავისუფლებთ შებერილობისგან და დაგეხმარებათ წონაში დაკლებაზე !
შებერილობა სულ უფრო ხშირად ხდება ყველა ასაკის ადამიანში. დისკომფორტის საშინელ შეგრძნებას იძლევა.
მიუხედავად იმისა, რომ არსებობს მრავალი თეორია იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა მოვიშოროთ შებერილობა, ამ პრობლემის მკურნალობა რეალურად საკმაოდ მარტივია. ცნობილმა დიეტოლოგმა სინტია სასმა აღმოაჩინა მატონიზირებელი სასმელის რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ სწრაფად მოიცილოთ შებერილობა.
ეს სასმელი დაგეხმარება ზედმეტი ცხიმების დაწვაში და იქნება საკვები ნივთიერებების უზარმაზარი წყარო, უბრალოდ მისი დალევა ყოველდღე აუცილებელია.
ინგრედიენტები:
- 2 ლიტრი წყალი
- 12 პატარა პიტნის ფოთოლი
- 1 ჩაის კოვზი. გახეხილი ჯინჯერი
- 1 საშუალო ზომის ლიმონი, წვრილად დაჭრილი
- 1 საშუალო ზომის კიტრი გაფცქვნილი და წვრილად დაჭრილი
მომზადების მეთოდი:
- ჯამში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი. გააჩერეთ ერთი საათის განმავლობაში.
- ახლა შეგიძლიათ დღეში 8-10 ჭიქა დალიოთ.
- უბრალო წყლის დალევა არჩევითია, რადგან ეს სასმელი კარგად ცვლის მას.
ჯანჯაფილი ჯანმრთელობისათვის:
- გამოიყენება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაღიზიანებისისას და შეკრულობისას.
- გულისრევის შესამსუბუქებლად ღეჭავენ უმ ჯანჯაფილს ან მიირთმევენ მას ჩაის ნაყენთან შეზავებულს.
- გრიპისა და გაციებისას ასევე სვამენ ჯანჯაფილის ნაყენს.
- მომზადების წესი: დაჭერით 20-40 გ ნედლი ჯანჯაფილი და ჩაყარეთ ჭიქა ცხელ წყალში. დაუმატეთ ერთი ნაჭერი ლიმონი და 1 ჩ.კ. თაფლი.
- ტკივილგამაყუჩებელი ეფექტი – ჯორჯიის უნივერსიტეტის კვლევის თანახმად,ჯანჯაფილის ყოველდღიურად მიღება ფიზიკური დატვირთვით გამოწვეულ ტკივილს 25%-ით ამცირებს. ის ასევე ამცირებს ტკივილს მენსტრულური ციკლის დროს.
- მისი ხშირი გამოყენება ამცირებს მსხვილი ნაწლავის ავთვისებიანი სიმსივნის განვითარების შანსს.
- ეფექტურია ოსტეოართრიტისას გამოვლენილი ანთების სამკურნალოდ.
- ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს
სასარგებლო შემადგენლობა:
იგი შეიცავს ორგანიზმისათვის საჭირო ბევრ ნივთიერებას, მათ შორის, C ვიტამინს, კალიუმს, რკინას, დიეტურ ბოჭკოს, თუთიას, მაგნიუმს, ფოსფორს, რიბოფლავინს, ნიაცინს, B6 ვიტამინს.
რა უნდა ვიცოდეთ?
ჯანჯაფილის ყიდვისას დააკვირდით, მას უნდა ჰქონდეს ცოცხალი შესახედაობა და გლუვი ზედაპირი. შეინახეთ ის თხელი პლასტმასის კონტეინერით მაცივარში ან საყინულეში. გამოყენებისას მოაჭერით მას მხოლოდ გამოყენებისათვის საჭირო რაოდენობა და დანარჩენი კვლავ მაცივარში შეინახეთ.