ჯანჯაფილის ჩაი: ხსნის თირკმლის ქვებს და ასუფთავებს ღვიძლს! გემრიელი და ჯანსაღი საშუალების რეცეპტი!
ჯანჯაფილი ძალიან პოპულარული ინგრედიენტია კულინარიაში, განსაკუთრებით ინდურ და აზიურ სამზარეულოში. მას ასევე იყენებდნენ მისი სამკურნალო თვისებებისთვის და ძალიან მნიშვნელოვანი მიზეზის გამო.
რამდენად სასარგებლოა ჯანჯაფილი ჩვენი ჯანმრთელობისთვის?
მოდით განვიხილოთ ჯანჯაფილსის სასარგებლო თვისებები, რომლებიც დაგვეხმარება გავაუმჯობესოთ ჩვენი ჯანმრთელობა.
- საჭმლის მონელება
ჯანჯაფილი შეიცავს ფენოლურ ნაერთებს, რომლებიც ხსნის კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაღიზიანებას, თრგუნავს კუჭის შეკუმშვას და ასტიმულირებს ნაღვლისა და ნერწყვის გამომუშავებას.
- გულისრევა
უმი ჯანჯაფილის ღეჭვა ან ჯანჯაფილის ჩაის დალევა არის პოპულარული სახლის სამკურნალო საშუალება გულისრევის დროს.
- გაციებისა და გრიპის სამკურნალო საშუალება
როგორც ძლიერი დიაფორეზული საშუალება, ხელს უწყობს გაციების დროს სწრაფ განკურნებას.
- ტკივილის შესამცირებელი საშუალება
ჯანჯაფილი მოქმედებს როგორც ბუნებრივი ტკივილგამაყუჩებელი. საქართველოს უნივერსიტეტში ჩატარებული 74 მოხალისის კვლევის მიხედვით, ჯანჯაფილის ყოველდღიური დანამატი 25%-ით ამცირებს ვარჯიშით გამოწვეულ კუნთების ტკივილს.
- ანთება
კოჭა დიდი ხანია გამოიყენება ანთების შესამცირებლად და ანთებითი პირობების სამკურნალოდ.
- გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობა
სხვა შესაძლო სარგებელი მოიცავს სისხლის შედედების რისკის შემცირებას, ქოლესტერინის დონის შემცირებას და სისხლში შაქრის ჯანსაღი დონის შენარჩუნებას.
ჯანჯაფილის კვებითი ღირებულება ასეთია:
100 გრამი (გ) ახალი ჯანჯაფილის ფესვი უზრუნველყოფს:
- 0 გ შაქარი
- 14 მგ ნატრიუმი
- 15 გრ რკინა
- 86 გრ ნახშირწყლები
- 6 გრ დიეტური ბოჭკოვანი
- 57 გრ ცილა
- 7 მგ ვიტამინი C
- 33 მგ კალიუმი
ჯანჯაფილის ჩაის სარგებელი:
ჯანჯაფილის ჩაი შესანიშნავი სამკურნალო საშუალებაა გაციების, გრიპის, თავის ტკივილისა და კუნთების ტკივილის დროს. უფრო მეტიც, ის ანადგურებს ჰერპესის და გრიპის ვირუსს.
ჯანჯაფილის ჩაის რეცეპტი:
ამ ჩაის მოსამზადებლად საჭიროა შემდეგი ინგრედიენტები:
- 1 ჭიქა წყალი
- ¼ ჩაის კოვზი კურკუმა
- ¼ ჩაის კოვზი დაფქული კოჭა
- ცოტაოდენი ნატურალური თაფლი
- ქოქოსის რძე
მომზადება:
პროცესი ძალიან მარტივია! გააცხელეთ წყალი და აურიეთ წვრილად დაფქვილი კურკუმა და ჯანჯაფილი, როცა დუღილს დაიწყებს, შეამცირეთ ტემპერატურა და გააჩერეთ ნარევი ათი წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ქოქოსის რძე და გადმოდგით გაზქურიდან, რომ ჩაი შეგრილდეს, ამის შემდეგ სითხეს დაუმატეთ ნატურალური თაფლი და დალიეთ. ეს ჩაი უდავოდ ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო, მკვებავი და გემრიელი სასმელია თირკმლებში წვრილი კენჭების გამოსადევნად.