შაბათი, ივლისი 27, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობაჯანჯაფილის სასარგებლო ჩაი: ხსნის თირკმელებში კენჭებს, ასუფთავებს ღვიძლს და სხვ.

ჯანჯაფილის სასარგებლო ჩაი: ხსნის თირკმელებში კენჭებს, ასუფთავებს ღვიძლს და სხვ.

ჯანჯაფილის სასარგებლო ჩაი: ხსნის თირკმელებში კენჭებს, ასუფთავებს ღვიძლს და სხვ.

ჯანჯაფილი მდიდარია ანთების საწინააღმდეგო, ანტიპარაზიტული, ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თვისებებით. ამრიგად, იგი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე ძლიერ პროდუქტად.

ჯანჯაფილი ძალზე სასარგებლოა საერთო ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის შეიცავს C ვიტამინს, მაგნიუმს და სხვა სასარგებლო მინერალებს. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი აძლიერებს იმუნურ სისტემას, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ხსნის ტკივილს და მკურნალობს ასთმასა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს.

ჯანჯაფილი ცნობილია, როგორც ძლიერი საშუალება ინფექციების წინააღმდეგ საბრძოლველად და ღვიძლის გასაწმენდად.

დალიეთ ჯანჯაფილის ჩაი გაციებისა და გრიპის დროს. ის ასევე უზრუნველყოფს ჯანმრთელობის სხვა სარგებელის ფართო სპექტრს.

ჯანჯაფილის ჩაის სარგებელი:

  • აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას
  • ამარაგებს ორგანიზმს საჭირო ჟანგბადით, ვიტამინებითა და მინერალებით.
  • ხსნის თავის ტკივილს და კუნთების ტკივილს.
  • შლის თირკმლის კენჭებს.
  • ასუფთავებს ღვიძლს.
  • ამცირებს ინსულტის რისკს.

ჯანჯაფილის ჩაის რეცეპტი:

ინგრედიენტები:

  • ¼ ჩ/კ დაფქული კოჭა
  • ¼ ჩ/კ დაფქული კურკუმა
  • ქოქოსის რძე
  • თაფლი
  • 1 ჭიქა წყალი

მომზადების მეთოდი:

  1. დაადგით წყალი ასადუღებლად.
  2. დაამატეთ ჯანჯაფილი და კურკუმა.
  3. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
  4. დაამატეთ რძე.
  5. ბოლოს კი გადაწურეთ.

ჩაი მზადაა! ისიამოვნეთ!

კოჭა – სასარგებლო შემადგენლობა

კოჭა შეიცავს ბევრ ვიტამინსა და სასარგებლო ნივთიერებას. მის შემადგენლობაში შედის: მაგნიუმი, ფოსფორი, ნატრიუმი, კალიუმი, ქრომი, რკინა, ალუმინ ნიკოტინის მჟავა, ვიტამინი С, ცხიმები, ალუმინი, და სხვ. ასევე შეიცავს ამინომჟავებს, როგორიცაა: ლეიზინი, მეთიონინი, ტრეოლინი, ფენილანილი, ბალინი და ტრიპტოფანი. ის დაბალკალორიულია: 100 გრ ფესვი შეიცავს 80 კილოკალორიას, ამიტომაც აქტიურად იყენებენ დიეტებში.

კოჭა გამოიყენება არაერთი დაავადების საპროფილაქტიკოდ. ის დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. გარდა იმისა, რომ კოჭა კერძს განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს, ადვილად შეითვისება ორგანიზმის მიერ. აქვს ნაღვლმდენი მოქმედება. ნორმაში მოჰყავს კუჭის სეკრეცია. თუ რეგულარულად მოიხმართ საკვებში კოჭას, გაგიუმჯობესდებათ მადა. იგი გამოყენება როგორც ამოსახველებელი საშუალება, აქვს ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, აძლიერებს იმუნიტეტს. გამოიყენება ასევე პარაზიტების სამკურნალოდ, ბრონქიალური ასთმის, ჭრილობების, თირკლმლებისა და კანის დაავადების დროს.

რეკომენდებულია მეტეორიზმის, ფაღარათის, სიყვითლის, ნაღვლის ბუშტის და ფარისებური ჯირკვლის დაავადებების დროს. განსაკუთრებით დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვებზე, ამაგრებს და ასუფთავებს მის კედლებს, აუმჯობესებს მეხსიერებას, დაბლა სწევს წნევას. კარგად მოქმედებს შრომისუნარიანობაზე. რეგულარული გამოყენების შემთხვევაში ძალების მოზღვავებასა და სიმხნევეს შეგმატებთ. არის პროფილაქტიკური საშუალება თრომბის წარმოქმნისა და ინსულტის დროს. კოჭა ხსნის ტკივილს სახსრებში, კუნთებში, არის დამხმარე საშუალება რევმატიზმის, ართრიტისა და ართროზის მკურნალობის დროს.

Facebook კომენტარები
კომპენსაცია ფრენებზე
კომპენსაცია ფრენებზე
ავიაბილეთები