შაბათი, მაისი 18, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობაჩემი მეზობელი უკვე 80 წლისაა, წნევა და სახსრების დაავადება მას არასოდეს ჰქონია!...

ჩემი მეზობელი უკვე 80 წლისაა, წნევა და სახსრების დაავადება მას არასოდეს ჰქონია! გაინტერესებთ რა არის მისი ჯანმრთელობის საიდუმლო?

ჩემი მეზობელი უკვე 80 წლისაა, წნევა და სახსრების დაავადება მას არასოდეს ჰქონია! გაინტერესებთ რა არის მისი ჯანმრთელობის საიდუმლო?

მისი შესანიშნავი ჯანმრთელობისა და კეთილდღეობის საიდუმლოს ეს ქალი განსაკუთრებულ სასმელებს უწოდებს. სასიამოვნოდ გაკვირვებული დავრჩი, როცა გავიგე ეს მეთოდები! ისინი მარტივი და გემრიელია!

გსურთ ახალგაზრდობის გახანგრძლივება? საბედნიეროდ, მე მქონდა საშუალება საკუთარი თვალით მენახა მაგალითი იმისა, თუ როგორ შეიძლება 80 წლის ასაკშიც დარჩე აქტიური და ჯანმრთელი ადამიანი.

ერთხელ ამ საოცარმა ქალმა მითხრა, რომ მრავალი წლის წინ მან გამოიყენა იაპონიის კუნძულ ოკინავას მცხოვრებთა ტრადიცია, რომელიც 100 წელს გადაცილებული მოსახლეობით მსოფლიოში რეკორდსმენია. ერთ-ერთ სატელევიზიო გადაცემაში მან გაიგო, რომ მათ ძალიან უყვართ კურკუმას შემცველი სასმელები და რომ ეს ითვლება  ახალგაზრდობის მთავარ საიდუმლოდ.

ასევე, რაც მთავარია, თუ მას რეგულარულად სვამთ, საგრძნობლად მცირდება გულ-სისხლძარღვთა და მრავალი დაავადებების რისკი და ყოველდღიურად, თქვენ შეამჩნევთ სიცოცხლისუნარიანობას და ენერგიის მატებას.

რეცეპტი 1

ინგრედიენტები:

  • მდუღარე წყალი – 250 მლ;
  • კურკუმა – 1/4 ჩაის კოვზი;
  • ლიმონის წვენი – 1 ჩაის კოვზი;
  • თაფლი – 1 ჩაის კოვზი.

მომზადების მეთოდი:

კურკუმას დაასხით მდუღარე წყალი და დატოვეთ ადუღებამდე. როცა სასმელი გაცივდება, დაამატეთ ლიმონის წვენი და თაფლი, კარგად აურიეთ. სასარგებლო თვისებების გასაძლიერებლად ასეთ სასმელს ხშირად უმატებენ ჯანჯაფილს.

რეცეპტი 2

ინგრედიენტები:

  • თბილი რძე – 250 მლ;
  • კურკუმა – 1/4 ჩაის კოვზი;
  • თაფლი – 1 ჩაის კოვზი.

მომზადების მეთოდი:

კურკუმას დაასხით რძე და დატოვეთ 5 წუთის განმავლობაში სახურავის ქვეშ. შემდეგ დაატკბეთ თაფლით და მიირთვით გემრიელი და ძალიან ჯანსაღი სასმელი!

რა არის კურკუმა და რატომაა ის ასეთი სასარგებლო?

კურკუმა არომატული ბალახოვანი მცენარეა, რომელიც Zingiberaceae- ს ოჯახის ნაწილია და რომლის სამეცნიერო სახელია Curcuma longa. ეს მცენარე სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიის ტერიტორიებზეა გავრცელებული, სადაც იგი უხსოვარი დროიდანაა ცნობილი. კურკუმას ნაწილი, რომელიც ყველაზე ხშირად გამოიყენება, არის rhizome ან მიწისქვეშა ღერო, საიდანაც იწყება ფესვები.

ამ მცენარის ყველაზე ცნობილი გამოყენება არის გასტრონომიული, რომელშიც იგი ჩვეულებრივ გამოიყენება როგორც არომატული სანელებელი (რომელიც მიიღება მცენარის რიზომის დაქუცმაცებით) და გამოიყენება სუნის სახით სხვადასხვა პრეპარატებში, მათ შორის უკვე ნახსენები ცნობილი კარურის ჩათვლით.

იგი ზოგჯერ  ასევე გამოიყენება ნაყენების და ნახარშების დროს. კარგი ეს არის ტრადიციული საკვები აზიის ქვეყნებში და განსაკუთრებით ინდოეთში, ნელ-ნელა ფართოვდება ამ სანელებლის გამოყენება.

 

Facebook კომენტარები
შეიძლება დაგაინტერესოთ
ავიაბილეთები

ყველაზე პოპულარული

დაკოპირება ისჯება კანონით ! !