ხუთშაბათი, მაისი 30, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობახველების რეცეპტი, რომელიც უებარია თავისი ეფექტით და აქვს ინტიბიოტიკური ეფექტი!

ხველების რეცეპტი, რომელიც უებარია თავისი ეფექტით და აქვს ინტიბიოტიკური ეფექტი!

ხველების რეცეპტი, რომელიც უებარია თავისი ეფექტით და აქვს ინტიბიოტიკური ეფექტი!

სავარაუდოდ, ბევრს  პირველად ესმის გირჩის ჯემის შესახებ. გარდა საინტერესო გემოსა და არომატისა, ეს ჯემი სამკურნალოცაა.

რუსეთის ზოგიერთ რეგიონში იგი ითვლება ეროვნულ კერძად. ფიჭვი იზრდება თითქმის ყველგან და დიდი რაოდენობით.

ფიჭვის გირჩის შეგროვებისას უნდა გაითვალისწინოთ რამდენიმე ნიუანსი. ნაყოფი უნდა იყოს მწვანე, საშუალო ზომის, სასურველია 3 სმ -მდე ზომის და უნდა მოკრიფოთ გაზაფხულზე.

შეგროვების დრო

გირჩები გროვდება გაზაფხულზე, მაისში, როგორც წესი, მათი შეგროვება  შესაძლებელია იასამნის ყვავილობისას. მაისის მწვანე კვირტი საუკეთესოა მურაბის მოსამზადებლად. ჯემს აქვს ტკბილი გემო ცოტაოდენი ფიჭვის არომატით.

მურაბის სამკურნალო ეფექტი აიხსნება ამ წიწვოვანი ხის ქიმიური შემადგენლობით. ფიტონციდებისა და ვიტამინების მაღალი შემცველობა წარმოადგენს მას ძლიერ ანტივირუსულ და ანთების საწინააღმდეგო საშუალებად.

სასარგებლო ნუგბარს წარმატებით იყენებენ სასუნთქი სისტემის მრავალი დაავადების სამკურნალოდ, ვინაიდან გააჩნია ოფლმდენი, იმუნომოდულატორული და ამოსახველებელი მოქმედება. განსაკუთრებით კარგად ემორჩილება მკურნალობას მშრალი ხველა. აგრეთვე, მას სიამოვნებით იღებენ ბავშვები.

ფიჭვის მურაბა სასარგებლოა კუჭის პრობლემების დროს. მას იყენებენ როგორც ნატურალურ ნაღველმდენ საშუალებად.

ფიჭვის ჯემის რეცეპტი: 

  • შაქარი 2 კგ (დაახლოებით);
  • წყალი 3 ლიტრი;
  • ფიჭვის გირჩები 1.5 კგ.

მომზადების წესი:

  1. კარგად გარეცხე ფიჭვის გირჩები.
  2. ჩაყარეთ თასში და შემდეგ დაასხით წყალი.
  3. მოადუღეთ წყალში 40 წუთის განმავლობაში.
  4. ხარშვის დროს ამოიღეთ დარჩენილი ნამსხვრევები კოვზით.
  5. დატოვეთ მოხარშული გირჩები ქვაბში ღამით (12 საათი).
  6. გაფილტრეთ ნარევი და შემდეგ დაამატოლეთ შაქარი.
  7. ჩაასხით ნარევი სუფთა ქვაბში და დააყარეთ გაზომილი შაქარი.
  8. მოხარშეთ ნარევი დაბალ ცეცხლზე საათნახევრის განმავლობაში, შიგდაშიგ აურიეთ კოვზით.
  9. მოხარშვის შემდეგ გადმოდგით და გააჩერეთ 20 წუთი.
  10. უნდა გაასტერილოთ შუშის ქილები ორთქლზე და შემდეგ მოხუფოთ.

ეს ჯემი სასარგებლოა, რადგან არ არის დამუშავებული. მას მხოლოდ გირჩები, შაქარი და დრო სჭირდება მოსამზადებლად.

მზა მურაბა მიითვით დღეში 2 ჯერ 1 სუფრის კოვზი ერთი თვის განმავლობაში. შემდეგ შეისვენეთ კიდევ ერთი თვე. მერწუმენთ შედეგი იმდენად ეფექტური იქნება ,გამოცებას ვერ დამალავთ..

დაელოდეტ მაისს და მოაგროვეთ გირჩები, ამ გემრიელი და სასარგებლო რეცეპრტის წყალობით, თქვქნე შეინარცუნებთ ჯანმრთელობას!

Facebook კომენტარები
შეიძლება დაგაინტერესოთ
ავიაბილეთები

ყველაზე პოპულარული