პარკოსნები, ხახვი და ნიორი გაციებისა და გრიპის სიმპტომებთან საბრძოლველად საუკეთესო საშუალებაა!!
აუცილებლად დაამატეთ თქვენს რაციონს!
ისეთ საკვებს, როგორიცაა ხახვი, ნიორი და პარკოსნები აქვს ანტივირუსული და ბაქტერიციდული თვისებები. ისინი მოქმედებენ როგორც ბუნებრივი გრიპის საწინააღმდეგო აგენტები და აძლიერებენ ორგანიზმის დაცვას ვირუსის შეტევისგან.
საკვები მნიშვნელოვან როლს ასრულებს გაციების, რესპირატორული ინფექციების და გრიპის, მსუბუქი ვირუსული დაავადების თავიდან აცილებაში, რომელიც ხშირად გვხვდება შემოდგომაზე და ზამთარში. დიეტოლოგების აზრით, ჯანსაღი და დაბალანსებული დიეტა იცავს ორგანიზმს გაციებისა და გრიპისგან და ამ ინფექციების სიმპტომებისგან.
კვების ტექნოლოგიის ინსტიტუტი ასევე ანტივირუსულ და ბაქტერიციდულ თვისებებს ანიჭებს ჭარხალს, ბროკოლს, ბრიუსელის კომბოსტოს და მარცვლეულს.ანტიოქსიდანტებით მდიდარი საკვები ხელს უწყობს ინფექციით გამოწვეული ტოქსინების გამოდევნას, აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ამცირებს გრიპის ან გაციების ხანგრძლივობას. რეკომენდებულია C ვიტამინით მდიდარი საკვების მიღება (ფორთოხალი, ლიმონი და გრეიფრუტი), მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული და A ვიტამინით მდიდარი სხვა საკვები (ღვიძლი, სკუმბრია და სტაფილო).
რაციონში ასევე უნდა დავამატოთ ცილებით მდიდარი საკვები (თხილი, პარკოსნები ან უცხიმო რძე), რადგან ამ ნივთიერებების ნაკლებობამ ან დეფიციტმა შეიძლება გაზარდოს ინფექციის რისკი. სითხის მიღება ასევე მნიშვნელოვანია დეჰიდრატაციის თავიდან ასაცილებლად და დაგროვილი ლორწოსა და ტოქსინების აღმოსაფხვრელად. ბევრი წყლის დალევის გარდა, შეგვიძლია გამოვიყენოთ ანტიოქსიდანტური წვენებიც პომიდორთან ან ფორთოხლთან ერთად.
ინფექციის შერბილების ეს რეკომენდაციები ვრცელდება მთელ მოსახლეობაზე ჯანსაღი დიეტური ლიმიტების ფარგლებში და რეკომენდირებული რაოდენობით, თითოეული საკვების კალორიული შემცველობისდა მიხედვით. მათი ყოველდღიურ რაციონში ჩართვით შეგვიძლია შევამციროთ გრიპის სიმპტომები.
ყოველთვის თვალი ადევნეთ და გაითვალისწინეთ მცირედი ინფორმაციებიც კი რადგან ეს ყოველივე თქვენს ჯანმრთელობაზე მართლაც, რომ საუკეთესოდ აისახებ.