რა არის სასარგებლო მანდარინის კანში? ჩვენ გაგცემთ ამომწურავ პასუხს მანდარინის სასარგებლო თვისებების შესახებ!
როცა მანდარინი იყიდით, ქერქი არ გადააგდოთ. ჩვენ ვისაუბრებთ ჯანმრთელობის შვიდ საერთო პრობლემაზე, რომლებსაც ეს სურნელოვანი ქერქები უმკლავდება ზოგიერთ წამალზე უკეთ!
მანდარინის ქერქი
მხოლოდ 6 გრამი მანდარინის ხმელი ქერქი აკმაყოფილებს C ვიტამინის დღიური მოთხოვნილების 14%-ს. ბეტა-კაროტინის შემცველობის გამო მანდარინის ქერქი სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის. მასში შემავალი ფლავონოიდი ჰესპერიდინი იცავს ორგანიზმს ვირუსებისგან, ანთებისგან და აქვს ანტიალერგიული თვისებები.
მწიფე ხილის კანიდან მიღებული ეთერზეთის არომატი აქრობს გაღიზიანებას, ასტიმულირებს ნერვულ სისტემას, ამშვიდებს და ამცირებს შიშის გრძნობას.
მანდარინის ქერქი დაავადებებისთვის:
მანდარინის ეთერზეთი ასევე აუმჯობესებს კანის ფერს, ტონს, განაახლებს, არბილებს ნაოჭებს, შესაფერისია ცხიმიანი და კომბინირებული კანისთვის, ეხმარება გამონაყარის დროს. ის ასევე ხელს უშლის სტრიების და ცელულიტის გაჩენას, განსაკუთრებით ნეროლისა და ლავანდის ზეთთან ერთად.
მანდარინის ქერქი 7 დაავადებისგან გიხსნით:
- ბრონქიტი
თუ ბრონქიტი გაწუხებთ, აიღეთ სამი სუფრის კოვზი მანდარინის კანი, დაასხით ორი ჭიქა ძალიან ცხელი წყალი, გააჩერეთ რამდენიმე საათი და შემდეგ გადაწურეთ. დაამატეთ ცოტა თაფლი და დალიეთ ეს ხსნარი მთელი დღის განმავლობაში.
- Მშრალი ხველა
მანდარინის ქერქის ნაყენი შესანიშნავი საშუალებაა მშრალი ხველის დროს ნახველის გასათხელებლად და მოსაცილებლად. ერთი მანდარინის კანი დაასხით ერთი ჭიქა არაყით და დააყოვნეთ ბნელ ადგილას ერთი კვირის განმავლობაში. მიიღეთ 20 წვეთი 3-ჯერ დღეში ჭამის წინ.
- Სურდო
მანდარინის პილინგი ცხვირის შეშუპებაში დაგეხმარებათ. 2-3 მანდარინის კანი მოათავსეთ მდუღარე წყალში. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი და შემდეგ ჩაისუნთქეთ ორთქლი თასზე 10 წუთის განმავლობაში, მონაცვლეობით შეცვალეთ ნესტოები.
- შაქრიანი დიაბეტი
მანდარინის ქერქის ხსნარი ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს. საშუალების მოსამზადებლად საჭიროა სამი საშუალო ზომის ხილის კანი მოაცილოთ და 10 წუთის განმავლობაში ადუღოთ 1 ლიტრ წყალში. არ არის აუცილებელი ხსნარის გაწურვა. შედგით მაცივარში და მიიღეთ ყოველდღიურად დილით და საღამოს ჭამის შემდეგ.
- საჭმლის მონელება
მანდარინის პილინგი ზრდის იმუნიტეტს, ასევე აუმჯობესებს მადას და საჭმლის მონელებას. მშრალი ქერქი გახეხეთ ფხვნილად და დაამატეთ სალათებს, ბურღულეულს, ხაჭოს და სხვა საკვებს. ეს დაგეხმარებათ გათავისუფლდეთ მეტეორიზმისა და კუჭის ტკივილისგან.
ახლა თქვენ იცით მანდარინის ქერქის სარგებელი. თუმცა, ციტრუსები, მათ შორის მანდარინი, შეიძლება იყოს ძლიერი ალერგენი და მათმა ბოროტად გამოყენებამ შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებებზე. ამიტომ, ვისაც აწუხებს გასტრიტი, წყლული ან ქოლეცისტიტი, უმჯობესია, მანდარინი ბოროტად არ გამოიყენოს.