რთული დასაჯერებელია, მაგრამ გაყინული ლიმონი დაგეხმარებათ დაემშვიდობოთ დიაბეტს და სიმსუქნეს!
დაამატეთ მეტი ლიმონი თქვენს საკვებ რაციონში და შეინარჩუნეთ ჯანმრთელობა!
მოგეხსენებათ ლიმონი ციტრუსოვანი ხილია, რომელიც მდიდარია მინერალებით და ვიტამინებით, როგორიცაა:
- კალციუმი,
- ფოსფორი,
- მაგნიუმი,
- რკინა,
- კალიუმი,
- ცილა,
- რიბოფლავინი,
- ფოლიუმის მჟავა,
- ვიტამინი A, C, B6 და E.
ასევე, ამ ციტრუსს აქვს ძლიერი ანტიოქსიდანტები, რომლებიც დაგეხმარებათ ნებისმიერი ჯანმრთელობის პრობლემასთან შებრძოლებაში. უფრო კონკრეტულად კი გააქტიურებენ თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ჯანმრთელობის ბევრ პრობლემაზე.
თუმცა, რაც ადამიანების უმეტესობას არ ესმის, არის ის, რომ ლიმონის ანტიოქსიდანტების, მინერალებისა და ვიტამინების უმეტესობა კონცენტრირებულია მის ცედრაში და არა მხოლოდ თავად ლიმონში.
ლიმონის გაყინვა:
ლიმონისგან მაქსიმალური სარგებელი რომ მიიღოთ, ის უნდა გაყინოთ. ეს უკეთ შეინარჩუნებს ლიმონის საკვებ ნივთიერებებს, რათა მაქსიმალურად გამოიყენოთ ისინი. თუმცა, ლიმონი გაყინვამდე კარგად უნდა გარეცხოთ, შემდგომ გაყინოთ და მხოლოდ მაშინ გამოიყენოთ, როცა მთლიანად გაყინული იქნებაგაყინული ლიმონის გამოყენება:
- გაყინვის შემდეგ გამოიღეთ ლიმონი მაცივრიდან და გაჭერით შუაზე.
- ლიმონის ნახევრის გასახეხად გამოიყენეთ სახეხი.
- ეს საუკეთესო გზაა იმის უზრუნველსაყოფად, რომ ლიმონი ჯერ კიდევ გაყინული იყოს, სანამ მას პატარა ნაჭრებად დაანაწილებთ.
- ეს დაქუცმაცებული გაყინული ლიმონის ნაჭრები უნდა დაემატოს თქვენს საკვებს, როგორიცაა მაკარონი, სალათები, იოგურტები და სუპები.
გაყინული ლიმონი ხელს შეუწყობს თქვენი კერძების გემოს გაუმჯობესებას სასიამოვნო არომატის მინიჭებით.
თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ გაყინული ლიმონის ნაჭრები თქვენს სახლში მომზადებულ ნაყინს, ხილისა და ბოსტნეულის ნებისმიერ წვენს, ჩაის და სმუზს.
თუ ცხობა გიყვართ, მაშინ გაყინული ლიმონის ნაჭრების დამატება თქვენს ნამცხვრებს, შინ გამომცხვარ პურებსა და მაფინებს გააუმჯობესებს გემოს.
გამოიყენეთ მეტი ლიმონი თქვენს საკვებ რაციონში. თუ ამას რეგულარულად გააკეთებთ, თქვენი ჯანმრთელობა მნიშვნელოვნად გაუმჯობესდება.