შაქრიანი დიაბეტის სიმპტომები გაქრება სულ რაღაც 5 დღეში! საჭიროა მხოლოდ ორი ინგრედიენტი!!!
ძველი დროიდან, ღვიას (ლათ. Juníperus) დიდ მნიშვნელობას ანიჭებენ სახალხო მკურნალები. იგი შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს, კერძოდ, C და E ვიტამინებს, ტანინებს, ეთერზეთებს, ორგანულ მჟავებს, ფიტონციდებს, პექტინურ ნივთიერებებსა და სხვ.
სამედიცინო პრაქტიკაში, ყველაზე ხშირად გამოიყენება გირჩნაყოფები, ღვიის კენკრა, ღვიის ზეთი, იშვიათად მერქანი და წიწვები. მდიდარი ქიმიური შემადგენლობის წყალობით, ღვიას უამრავი სასარგებლო თვისება აქვს
ცოტამ თუ იცის, რომ შაქრიანი დიაბეტის სამკურნალოდ ყველაზე ეფექტურია ჩვეულებრივი ღვიის კენკრა. ეს არის ერთადერთი წიწვოვანი მცენარე, რომლის ნაყოფია კენკრა. მას აქვს უნიკალური თვისებები: ფუნგიციდური, ანტიბაქტერიული, ანტიპროტოზოული. მთელი საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ ეს კენკრა შეიცავს ფიტონციდებს, რომლებიც ასევე აჯერებენ ჰაერს სასარგებლო ნაერთებით.
ღვიის ჩვეულებრივი კენკრა შეიცავს C ვიტამინის კოლოსალურ რაოდენობას - 26,6%. ისინი ასევე მდიდარია კალიუმით და კალციუმით. დიაბეტის საწინააღმდეგო
სასმელის დასამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 500 გრ საერთო კენკრა
- 3 ლ წყაროს წყალი
- 1 საშუალო ლიმონი
აიღეთ ჩვეულებრივი 3 ლიტრიანი ქილა (არ დაგავიწყდეთ მისი გარეცხვა და მდუღარე წყალი გამოავლეთ), ჩაყარეთ ღვიის გარეცხილი კენკრა და ლიმონი. შეავსეთ წყლით და გააჩერეთ 5 დღის განმავლობაში. ნახავთ, როდესაც სასმელი მზად იქნება - კენკრა თავზე აიწევს.
თქვენ უნდა დალიოთ სასმელი დღეში ორჯერ: დილით და საღამოს, 100 მლ. როდესაც ინფუზიის 1/3 ქილაში რჩება, ყურადღება მიაქციეთ კენკრის ადგილსამყოფელს. თუ ისინი ბოლოში არიან, დაამატეთ ახალი (თანაბარი პროპორციით), თუ კენკრა არ დაიფარა უბრალოდ დაამატეთ წყალი.
გარდა დიაბეტისა, ღვია ჯანმრთელობის სხვა პრობლემების სამკურნალოდაც გამოიყრენება. ღვიის კენკრა ბუნებრივი სასწაულია – მას აქვს შარდმდენი მოქმედება, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, სასარგებლოა კუჭის, კუჭქვეშა ჯირკვლისთვის, წმენდს ღვიძლს.
ყურადღება!
ღვიის კენკრა უკუნაჩვენებია ორსულობის დროს, თანმხლები თირკმლის დაავადების და გასტრიტის დროს. ფრთხილად იყავით, მხოლოდ ღვიის კენკრას აქვს სამკურნალო თვისებები. მას ხშირად ურევენ კაზაკთა ღვიას, რომელიც ადამიანის ორგანიზმისთვის შხამიანია. ფრთხილად იყავით არჩევისას.
კენკრის არჩევის საუკეთესო დროა სექტემბერი და ოქტომბერი, როდესაც გულში გროვდება საკვები ნივთიერებების მაქსიმალური რაოდენობა.