ფეიხოას რეცეპტები ფარისებრი ჯირკვლის სამკურნალოდ! პროდუქტი, რომელიც გაგაოცებთ. .
ფეიხოას ზამთრის კენკრა ჯანმრთელობის დაცვის სადარაჯოზე
ფარისებრი ჯირკვლის („ჩიყვის“) სამკურნალო რეცეპტები:
1. 1 კგ შაქარი და 1 კგ ფეიხოა გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, გადაიტანეთ ქილაში და მოადუღეთ. შაქარი მთლიანად უნდა გაიხსნას, ფეიხოამ კი წვენი უნდა გამოიღოს. მიიღეთ ეს ნარევი 1 ს.კ. დილით და საღამოს. მიიღეთ 10 დღე, შემდეგ შესვენება კვლავ 10 დღე.
რეცეპტი 2: შეგიძლიათ მონაცვლეობით შეცვალოთ შემდეგი რეცეპტი: 1 ჭიქა კაკლის ტიხრებს დაასხით 0,5 ლ არაყი და გააჩერეთ ასე 10 დღე. დალიეთ 1 ჩაის კოვზი დილით ჭამის წინ. სასმელი 10 დღე უნდა გამოიყენოთ, ხოლო შემდეგ შესვენება კვლავ 10 დღე.
3. ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების დროს 2-3 კვირის განმავლობაში აუცილებელია ყოველდღიურად 250-300 გრ ახალი ხილის მიღება 2-3-ჯერ. ზამთარში სვამენ მშრალი ხილის ნაყენს (2-4 სუფრის კოვზ ხილს ასხამენ 2 ჭიქა მდუღარე წყალს, და აჩერებენ ასე თერმოსში). დალიეთ მეორე დღეს 3 დოზით 1/2 ჭიქა 30 წუთის განმავლობაში. ჭამის წინ.
* როგორ ვჭამოთ ფეიხოა:
სასარგებლოა ფეიხოას ცოცხალი სახით მიღება, ორ ნაწილად გაჭრილი, სურნელოვანი რბილობი კოვზით ამოიღეთ და ისე მიირთვით.
ნაყოფის კანი ასევე ძალიან სასარგებლოა, რადგან ის შეიცავს ფენოლურ ნაერთებს, როგორიცაა კატეხინები და ლეიკოანტოციანინები, ასევე ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები, რომლებიც ძლიერი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც ხელს უშლიან კიბოს თავიდან აცილებას.
მაგრამ, ტორტი, შემკვრელი გემოთი, კანი აფუჭებს პროდუქტის „გასტრონომიულ მაჩვენებლებს“. ანუ, თუ გსურთ გემოთი დატკბეთ, უარი უნდა თქვათ სარგებელზე. Რა უნდა ვქნა? ამის გაკეთება შეგიძლიათ მარტივად: გააცალეთ ხილი, გააშრეთ კანი და მოადუღეთ მისგან ჩაი, რომ არც ერთი ანტიოქსიდანტი არ დაიკარგოს.
ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების დროს არ დაგავიწყდეთ ენდოკრინოლოგის მეთვალყურეობა !!!