ჯანჯაფილით მარტივად გაუმკლავდებით ანთებას და ქრონიკულ დაავადებებს
ჯანჯაფილი ეფექტურია ხველებისას. კოჭა ხსნის ყელის ტკივილს, გააჩნია კარგი ამოსახველებელი მოქმედება. გაციების და გრიპის დროს კოჭა შეუცვლელია, ის აქვეითებს სხეულის ტემპერატურას, ათბობს, ზრდის ორგანიზმის ტონუსს და ანიჭებს მას სასიცოცხლო ენერგიას. კოჭა ამყარებს იმუნიტეტს, რაც მნიშვნელოვანია მწვავე რესპირატორული დაავადებების პერიოდში.
ჯანჯაფილი დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე, რადგანაც მისი მუდმივად მოხმარებისას იზრდება მადა, სტიმულირდება საკვების მონელების პროცესი და კუჭის წვენის გამოყოფა, რაც განსაკუთრებით აქტუალურია მათთვის, ვისაც აღენიშნება კუჭის დაავადებები.
კოჭა აქტიურად გამოიყნება გასახდომად. ის აჩქარებს ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლის პროცესს, რის შედეგადაც ზედმეტი კილოგრამების დაკარგვა ხდება უმტკივნეულოდ და გარედან ჩარევის გარეშე.
კოჭა ასევე სასარგებლოა ორსულობისას - ის ამცირებს ყველა უსიამოვნო სიმპტომს: ტოქსიკოზს, თავბრუსხვევას, სისუსტეს. თუმცა ამ შემთხვევაში საჭიროა სიფრთხილე. კოჭა უკუნაჩვენებია ორსულობის ბოლო თვეებში და ლაქტაციის პერიოდში.
ჯანჯაფილი არის ისეთივე ძლიერი, როგორც იბუპროფენი, არასტეროიდული ანთების საწინააღმდეგო პრეპარატი, რომელიც გამოიყენება ტკივილის შესამსუბუქებლად.
ჯანჯაფილის მიღების საუკეთესო ნაწილი თუნდაც იბუპროფენის მიღების ნაცვლად არის ის, რომ არ აქვს გვერდითი მოვლენები. მედიკამენტებმა შეიძლება დააზიანოს კუჭი და ნაწლავები.
ჯანჯაფილის წყალს შეუძლია შეამსუბუქოს მტკივნეული მენსტრუალური სპაზმები, მუხლის ტკივილი და ოსტეოართრიტის სიმპტომები.
ჯანჯაფილის წყალი ასევე შესანიშნავია საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად.. მას შეუძლია თავიდან აგაცილოთ გულისრევა ორსულ ქალებში ან როცა ავად ხართ. იგი არის ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ გაციება, გრიპი და თავბრუსხვევა.
იგივე ანტიოქსიდანტები დაგეხმარებათ ორგანიზმში კიბოს წინააღმდეგ ბრძოლაში. ეს გამოწვეულია კოჭას უნარით დათრგუნოს პრო-ანთებითი TNF-α, ასევე ცნობილი როგორც სიმსივნის ნეკროზის ფაქტორი ალფა. TNF-α არის უჯრედის ცილა, რომელიც ჩართულია ანთებით პროცესებში მთელ სხეულში.
Მზად ხართ დააგემოვნოთ ჯანჯაფილის წყალი?
სცადეთ ეს გასაოცარი რეცეპტი!
საჭირო ინგრედიენტები:
- 3-5 სმ ახალი ჯანჯაფილის ფესვი;
- 2-3 ჭიქა წყალი;
- ½ ლიმონი;
- თაფლი.
მომზადების წესი:
აიღეთ ჯანჯაფილის ფესვი და გახეხეთ თასში. დაამატეთ წყალი და ½ ლიმონის წვენი. შეურიეთ ნარევს თაფლი. გააჩერეთ 5 წუთი, დროდადრო ურიეთ. ნარევი გადაწურეთ ჭიქაში. ეს სასმელი შეიძლება მიირთვათ თბილი ან გაცივებული. დალიეთ ჯანჯაფილის წყალი მთელი დღის განმავლობაში, რათა თავიდან აიცილოთ ავადმყოფობა და თავი უკეთესად იგრძნოთ.