ხუთშაბათი, დეკემბერი 5, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობარატომ უნდა დალიოთ ჯანჯაფილის ჩაი და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად!

რატომ უნდა დალიოთ ჯანჯაფილის ჩაი და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად!

რატომ უნდა დალიოთ ჯანჯაფილის ჩაი და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად!

მხოლოდ ამ ყველაფრისთვის ღირს ჯანჯაფილის ჩაის დალევა!

ყავის მოყვარულებიც კი უნდა დაეთანხმონ, რომ დღის ცხელი ფინჯანი ჩაით დაწყება შესანიშნავი დასაწყისია! უმეტესობა მიდრეკილია მწვანე ჩაის არჩევისკენ, რაც მშვენიერი ვარიანტია, მაგრამ ჩვენ გვინდა შემოგთავაზოთ სხვა ჯანსაღი სასმელიც – ჯანჯაფილის ჩაი.

ჯანჯაფილის ჩაის აქვს მრავალი სასარგებლო თვისება, მათ შორის:

აძლიერებს იმუნურ სისტემას:

ჯანჯაფილში შემავალ აქტიურ ნაერთს, რომელსაც გინჯეროლი ეწოდება, აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ასევე ასტიმულირებს ორგანიზმის უნარს, თავიდან აიცილოს ინფექციები, ამიტომ ის ფანტასტიკური საშუალებაა გრიპის და გაციების დროს.

მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო აგენტი:

ჯანჯაფილის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთები ხელს უშლის მრავალ დაავადებას და ამშვიდებს სახსრებისა და კუნთების ტკივილს. გარდა ამისა, ქრონიკული ანთება დაკავშირებულია დიაბეტთან, აუტოიმუნურ დაავადებებთან, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან, ართრიტთან, ფილტვების დაავადებებთან და ალცჰეიმერის დაავადებასთან.

აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას:

ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება გააუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, რადგან ის ხელს უშლის ანთებას, აპოპტოზს და ოქსიდაციურ სტრესს.

ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას: ეს დადებითი ფესვი ხელს უწყობს სისხლის სწორ ნაკადს, რადგან ებრძვის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების მარკერებს, როგორიცაა მაღალი ქოლესტერინი ან მაღალი წნევა. ამიტომ ჯანჯაფილი ეფექტურია ინფარქტისა და ინსულტის თავიდან ასაცილებლადაც.

აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას:

ჯანჯაფილი აძლიერებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ამრიგად, მისი გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ყაბზობა, გულისრევა, კრუნჩხვები, დიარეა და ღებინება.

ამიტომაც, ძალიან სასარგებლო იქნება, თუ ამ ჩაის რეგულარულად მიირთმევთ.

ამისთვის კი დაგჭირდებათ:

უმი ჯანჯაფილის 4-6 თხელი ნაჭერი

1 ჭიქა წყალი, ორგანული თაფლი (სურვილისამებრ)

პატარა კერამიკული ქოთანი

მომზადების მეთოდი:

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაამატეთ ჯანჯაფილი, მაგრამ შეამცირეთ სითბო და ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.

გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და ჩაის ჭიქაში ჩაასხით. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით.

ისიამოვნეთ შედეგით!

კომპენსაცია ფრენებზე
კომპენსაცია ფრენებზე
ავიაბილეთები
Don`t copy text!