ხუთშაბათი, აპრილი 24, 2025
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeკულინარიალეღვის მურაბა – დედაოების რეცეპტით

ლეღვის მურაბა – დედაოების რეცეპტით

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ მწიფე ლეღვი

  • 800 გ შაქარი

  • 1 ჩ.კ. ლიმონის მჟავა ან ნახევარი ლიმონის წვენი

  • სურვილისამებრ – ვანილი ან დარიჩინი

მომზადება:

  1. ლეღვები კარგად გარეცხე და გააცალე წვერები.

  2. დაჭერი ან მთლიანად დატოვე (თუ პატარაა), ჩაყარე ტაფაში.

  3. მოაყარე შაქარი და გააჩერე 5-6 საათი, რომ ლეღვმა წვენი გამოუშვას.

  4. დადგი საშუალო ცეცხლზე, ადუღე და ხარშე 30-40 წუთი, ზედმეტი ქაფი მოხსენი.

  5. ბოლოს დაამატე ლიმონის მჟავა ან წვენი და სურვილისამებრ არომატიც.

  6. გადაიტანე стерილურ ქილებში ცხელ მდგომარეობაში და მჭიდროდ დაახურე.

დედაოს მურაბას არ გააჩნია ფასი – არომატი გაგაკვირდვებს.

კომპენსაცია ფრენებზე
კომპენსაცია ფრენებზე
ავიაბილეთები
Don`t copy text!