ინგრედიენტები:
1 კგ მწიფე ლეღვი
800 გ შაქარი
1 ჩ.კ. ლიმონის მჟავა ან ნახევარი ლიმონის წვენი
სურვილისამებრ – ვანილი ან დარიჩინი
მომზადება:
ლეღვები კარგად გარეცხე და გააცალე წვერები.
დაჭერი ან მთლიანად დატოვე (თუ პატარაა), ჩაყარე ტაფაში.
მოაყარე შაქარი და გააჩერე 5-6 საათი, რომ ლეღვმა წვენი გამოუშვას.
დადგი საშუალო ცეცხლზე, ადუღე და ხარშე 30-40 წუთი, ზედმეტი ქაფი მოხსენი.
ბოლოს დაამატე ლიმონის მჟავა ან წვენი და სურვილისამებრ არომატიც.
გადაიტანე стерილურ ქილებში ცხელ მდგომარეობაში და მჭიდროდ დაახურე.
დედაოს მურაბას არ გააჩნია ფასი – არომატი გაგაკვირდვებს.