3 ინგრედიენტიანი ძლიერი სამკურნალო ტონიკი, რომელიც შეგიძლიათ მოამზადოთ ღვიძლისა და თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის!
გვერწმუნეთ საოცარი სასმელია!
ძალზე მნიშვნელოვანია დეტოქსის მნიშვნელობის სწორი გაგება და მისი გამოყენება მავნე ტოქსიკური ნარჩენების სისტემის გასაწმენდად.
ოდესმე გაგიგიათ სიტყვა “ჭარხლის კვასი”? მათთვის, ვისთვისაც ეს სიტყვა უცხოა გეტყვით, რომ ეს ტერმინი აღნიშნავს ძლიერ სამკურნალო მატონიზირებელს, რომელიც მზადდება პურის დუღილის შედეგად, რის შედეგადაც მიიღება გაზიანი ტონიკი უნიკალური გემოთი და ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრით.
რაც ამ სასმელს ასე ეფექტურს ხდის არის მასში ჭარხლის ჩართვა. ჭარხალი არის მკვებავი ბოსტნეული, რომელსაც ხშირად იყენებენ სხვადასხვა ბუნებრივ სამკურნალო საშუალებებში. საბოლოო ჯამში ეს სასმელი გვეხმარება ღვიძლისა და თირკმელების დეტოქსიკაციაში და ასტიმულირებენ საჭმლის მონელებას.
კვასი ტრადიციული სასმელია, რომელიც ჩვეულებრივ მზადდება ჭვავის პურისგან. სხვადასხვა რეგიონში მას სხვადასხვანაირად ამზადებენ, მაგრამ ყველგან ჭარხალი მაინც განუყოფელი ინგრედიენტია!
ჭარხლის კვასის ჯანმრთელობის სარგებელი:
ჭარხლის კვასი წარმოიქმნება დუღილის შედეგად, პროცესი, რომლის დროსაც ჭარხალი გარდაიქმნება კვასად. თავად დუღილი აძლიერებს მის კვების პროფილს და ხელს უწყობს ნაწლავების ჯანმრთელობას ჯანსაღი პრობიოტიკური ფერმენტების და ბაქტერიების დამატებით. უფრო მეტიც, ის ასევე ზრდის საკვები ნივთიერებების ბიოშეღწევადობას თქვენს მიერ მოხმარებული საკვებიდან.
მხოლოდ 4 ჭიქა ფერმენტირებული ჭარხლის წვენი დღეში ორჯერ საკმარისია სისხლის ალკალიზაციისთვის, ღვიძლის გასაწმენდად, რეგულარულობის გასაუმჯობესებლად, საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად და თირკმელების კენჭებისა და ჯანმრთელობის სხვა პრობლემების სამკურნალოდ. თუ თქვენ დაინტერესებული ხართ ამ სამკურნალო ტონიკის მომზადებით, წაიკითხეთ ეს ყოველივე სრულად!
ჭარხლის კვასის რეცეპტი
ჭარხლის კვასის მომზადება ძალიან მარტივია, მას რამდენიმე საერთო ინგრედიენტი სჭირდება და მხოლოდ რამდენიმე წუთია საჭირო! თუმცა, ფერმენტაციას რამდენიმე დღე სჭირდება.
ინგრედიენტები:
– შუშის ქილა (ნახევარი ლიტრიანი), გამოხდილი წყალი
– 4 ორგანული ჭარხალი
– 1 სუფრის კოვზი ჰიმალაის მარილი
– ფორთოხალი, ჯანჯაფილი, ლიმონი, სანელებლები (სურვილისამებრ)
ინსტრუქცია:
ჭარხალი კარგად გარეცხეთ, დაჭერით კუბიკებად და მოათავსეთ მინის ქილაში, ჩაასხით გაფილტრული წყალი ქილაში, დაახლოებით ერთი სანტიმეტრზე; დაამატეთ მარილი და სანელებლები თქვენი არჩევანით.
დააფარეთ ქილას პირსახოცი ან მარლა, და დაამაგრეთ იგი რეზინის ზოლით; შეინახეთ ქილა სამზარეულოში რამდენიმე დღის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე. როგორც კი ჭარხლის კვასი მუქი, მუქი წითელი გახდება, ეს ნიშნავს, რომ მზადაა; მოხსენით ქსოვილი, დაახურეთ თავსახური და შედგით ქილა მაცივარში.
შეჯამებისთვის, ეს ძლიერი სასმელი ერთ-ერთი საუკეთესო პრობიოტიკური საკვებია, პროფესიონალურად აუმჯობესებს ნაწლავის ტრაქტს და აძლიერებს იმუნიტეტს, ხელს უწყობს ღვიძლის დეტოქსიკაციას, აბალანსებს pH დონეს და ასუფთავებს და ატუტეებს სისხლს. უფრო მეტიც, ის მოქმედებს როგორც ბუნებრივი კიბოს სამკურნალო საშუალება ძლიერი ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებების კომბინაციის წყალობით.