მარტივი და რაც მთავარია ხელმისაწვდომი საშუალების დახმარებით თქვენ დიდი ხნით დაივიწყებთ ჰიპერტონიას!
ამისთვის საჭიროა აადუღოთ 1 ლიტრ წყალში ჩაყრილი 0,5 კგ შაქარი, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი 5 დიდი ხახვი ქერქტან ერთად. მიღებულ სიროფი კი დავდგათ ნელ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში.
ნარევის მოხარშვიდან 10 საათის შემდეგ გაფილტრეთ იგი. და მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი დღეში 3-ჯერ. ჭამამდე 20 წუთით ადრე. მკურნალობის კურსია 10 დღე, შემდეგ მოკლე შესვენება და კიდევ ერთი კურსი. ორი კურსი საკმარისია, რომ მინიმუმ 1 წელი დაივიწყოთ ჰიპერტონია.
ხახვის სარგებელი: ყველამ იცის, რომ ხახვი სასარგებლოა სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ და, უბრალოდ, სხეულის გასაძლიერებლად. ხახვი მართლაც საოცარი მცენარეა. ამის გარეშე თითქმის არც ერთ დიასახლისს არ შეუძლია.
ჩვენ ისე ვართ მიჩვეული ხახვს, რომ ზოგჯერ გვავიწყდება, რომ წლის ნებისმიერ დროს ჩვენს ხელთაა არსებული იაფი, აბსოლუტურად ყველასთვის ხელმისაწვდომი მრავალი დაავადების წინააღმდეგ ბრძოლის საშუალება. სხვათა შორის, ბიოლოგები ამბობენ, რომ ხახვი ადამიანის მიერაა შექმნილი, რადგან მისი ველური ფორმები ბუნებაში ჯერ კიდევ არ არის ნაპოვნი.
როგორც წამალი, ხახვს იყენებდნენ უძველესი დროიდან. მისი უნიკალური სამკურნალო თვისებები ცნობილი იყო როგორც ძველ ეგვიპტეში, ასევე ძველი საბერძნეთისა და რომის იმპერიის დროს. ზოგადად, ხახვს ოთხიათასწლიანი ისტორია აქვს.
ითვლება, რომ ამ კულტურის სამშობლო შუა აზიაა, დღევანდელი ირანისა და ავღანეთის ტერიტორია. თანდათან ხახვი გავრცელდა ახლომდებარე ქვეყნებში – ინდოეთში, ჩინეთში, საბერძნეთში. შესაძლებელი იყო ბოლქვების გაყიდვა ან გაცვლა, რადგან ამ მცენარის მშვენიერი გემო და სამკურნალო თვისებები უკვე ცნობილი იყო. დღეს ხახვი თითქმის მთელ მსოფლიოში მოჰყავთ. რუსეთში, სადაც თითქმის ყოველი მესამე მკვიდრი მოყვარული მებაღეა, ეს მცენარე დიდი პატივისცემით სარგებლობს.
ყველამ იცის, რომ ხახვს აქვს პათოგენებთან ბრძოლის უნარი. ამ ღირსშესანიშნავ თვისებას უზრუნველყოფს ბოლქვებში სპეციალური არასტაბილური ნივთიერებების – ფიტონციდების დიდი შემცველობა.
ბოლქვები ასევე შეიცავს სხვადასხვა აზოტოვან ნივთიერებებს, ზოგიერთ შაქარს, მათ შორის გლუკოზას, ფრუქტოზას, საქაროზას, მალტოზას. გარდა ამისა, ისინი შეიცავს კალციუმის, სპილენძის, რკინისა და ფოსფორის მარილებს, რომლებიც ძალზე სასარგებლოა ადამიანის ორგანიზმისთვის. მაგალითად, რკინის მარილები (მათი შემცველობა განსაკუთრებით მაღალია ხახვში-ლაჟრით) ხელს უწყობს სისხლის შემადგენლობის გაუმჯობესებას, ხოლო კალციუმის მარილები აძლიერებს ძვლის ქსოვილს.