სამშაბათი, მაისი 21, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობაეს ფაფა სიცოცხლეს გადაარჩენს! ფეტვი არის ელექსირი გულისთვის!

ეს ფაფა სიცოცხლეს გადაარჩენს! ფეტვი არის ელექსირი გულისთვის!

ეს ფაფა სიცოცხლეს გადაარჩენს! ფეტვი არის ელექსირი გულისთვის!

ფეტვის მთავარი ღირებულება არის მინერალების მაღალი შემცველობა, როგორიცაა კალიუმი და მაგნიუმი, რომლებიც აუცილებელია გულის კუნთის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.

შემთხვევითი არ არის, რომ დამსხვრეული ფეტვის ფაფა შედის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებით და ათეროსკლეროზით დაავადებულთა დიეტაში.

გარდა ამისა, ფეტვში ბევრია ფოსფორი, რომელიც აუცილებელია ძვლოვანი ქსოვილისა და კბილების გასამაგრებლად.

ასევე ცნობილია ფეტვის ისეთი თვისება, როგორიცაა ორგანიზმიდან ანტიბიოტიკებისა და ტოქსინების გამოდევნის უნარი.

ფეტვის ფაფისგან ორგანიზმი არ “ცხიმიანდება”, მეტიც, ფეტვი არათუ არ უწყობს ხელს ცხიმის დეპონირებას, არამედ ორგანიზმიდანაც კი გამოაქვს, ამიტომ ფეტვის ფაფა ჭარბწონიან ადამიანებსაც შეიძლება ურჩიოთ.

ფხვიერი ფეტვის ფაფა სასარგებლო გავლენას ახდენს ორგანიზმზე დიაბეტისა და ღვიძლის დაავადებების დროს.

ხოლო პანკრეასის ანთებით კი რეკომენდებულია ფეტვის ფაფის 20-დღიანი მკურნალობის კურსის ჩატარება, დღეში თეფშზე მირთმევა, მაგრამ ფეტვის ფაფა არასასურველია საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებებისთვის, განსაკუთრებით მაღალი მჟავიანობით გასტრიტის დროს.

ფეტვის ფაფის მომზადება

მოხარშვამდე ფეტვი უნდა გაირეცხოს 6-7-ჯერ (სანამ წყალი არ გახდება გამჭვირვალე), ბოლოს ცხელ წყალში. თუ ფეტვს მწარე გემო აქვს, ის კარგად და არაერთხელ უნდა გაირეცხოს ცივ წყალში.

ფეტვი ყოველთვის იხარშება დიდი რაოდენობით წყალში ნახევრად მოხარშვამდე (მარცვალი არ უნდა მოიხარშოს). წყალი გაჟღენთილია – ამ გზით შეგიძლიათ თავი დააღწიოთ ფეტვის არც თუ ისე სასიამოვნო სპეციფიკურ გემოს. შემდეგ რძეს ასხამენ და ადუღებენ ბოლომდე მოხარშვამდე.

შაქარი და მარილი ემატება გემოვნებით. ფეტვი იხარშება 25-30 წუთის განმავლობაში,მოცულობაში 4-6-ჯერ იზრდება.

ხარშვის დროის შესამცირებლად და სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმალური შესანარჩუნებლად, ფეტვი კარგად გარეცხილია, შემდეგ ასხამენ ცხელ წყალს და ტოვებენ რამდენიმე საათის განმავლობაში (ან ღამით).

ფეტვის ფაფა სპეციალური (სამკურნალო)

1/3 ჭიქა მარცვლეული, 2/3 ჭიქა წყალი.

ფეტვი დადგით მაღალ ცეცხლზე, მაგრამ ისე, რომ ფერი არ დაკარგოს. შემდეგ მარცვლეული შეავსეთ წყლით და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. ფაფას შეიძლება დაემატოს 1 ს.კ.  სელის ზეთი.

ჯანმრთელობას გისურვებთ!

Facebook კომენტარები
შეიძლება დაგაინტერესოთ
ავიაბილეთები

ყველაზე პოპულარული

დაკოპირება ისჯება კანონით ! !