წითელი ხახვი გააძლიერებს სისხლძარღვებს განკურნავთ თუ ის დასუსტებულია დიაბეტისგან ან/და გაციებისგან!
მთავარია მისი სწორად გამოყენება! შეიტყვეთ როგორ:
მიირთმევ წითელ ხახვს? მაშინ აქ არის კარგი მიზეზები ამის გასაკეთებლად!
წითელი ხახვი არ არის ყველაზე მეტად მოხმარებადი ბოსტნეული. პრობლემა ის არის, რომ ჩვენმა უმეტესობამ არ იცის, რომ ამ ტიპის ხახვი აქვს ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრს.
პირველი, რაც უნდა იცოდეთ არის ის, რომ ხახვი ყოველთვის უმი უნდა მიირთვათ! ცხობა და სითბო ანადგურებს მის სარგებელს.
გთავაზობთ შვიდ კარგ მიზეზს, რომ დაიწყოთ მეწამული ხახვის ჭამა და გააუმჯობესოთ ჯანმრთელობა.
1. შესანიშნავი საშუალება დიაბეტისთვის
უმი ხახვი, განსაკუთრებით მეწამული, ასტიმულირებს ინსულინის გამომუშავებას.
ამიტომ, თუ გაქვთ დიაბეტი ან სისხლში მაღალი შაქარი, მიირთვით მეტი უმი მეწამული ხახვი.
2 აქრობს ყაბზობას
მეწამული ხახვი მდიდარია ბოჭკოებით, რის გამოც ის კარგად მოქმედებს ყაბზობაზე. მეწამული ხახვის ბოჭკოები გამოდევნის ტოქსინებს ნაწლავებიდან.
3. ყელის ტკივილი
მეწამული ხახვი ძლიერი ბუნებრივი ანტიბიოტიკია.
ამრიგად, მისი წვენი ჩვეულებრივ გამოიყენება ინფექციების და ყელის ტკივილის სამკურნალოდ და მოაქვს მოულოდნელი სწრაფი შედეგები. 1 სუფრის კოვზი ხახვის წვენი შეურიეთ 1 სუფრის კოვზ თაფლს და მიირთვით დღეში ერთხელ გაციების, გრიპის, ინფექციების და ვირუსების თავიდან ასაცილებლად.
თუ ავად ხართ, რეკომენდირებულია ამ ნარევის 1 ჩაის კოვზის მიღება 4-5-ჯერ დღეში გამოჯანმრთელებამდე.
4. ცხვირიდან სისხლდენა
თუ ცხვირიდან სისხლდენა გაქვთ, წითელი ხახვი შეიძლება იყოს პასუხი. შეისუნთქეთ ნახევარი ხახვის სუნი (ახლად დაჭრილი).
ბევრი ამბობს, რომ ეს ხელს უწყობს სისხლდენის შეჩერებას.
5. დაიცავით და გააძლიერეთ გული
ხახვი, განსაკუთრებით მეწამული, იცავს გულის კორონარული დაავადებისგან და არეგულირებს არტერიულ წნევას. უბრალოდ დაამატეთ იგი სალათებსა და სხვა კერძებს.
6. ახდენს ქოლესტერინის ნორმალიზებას
ნედლი მეწამული ხახვი აბალანსებს ქოლესტერინს და აქვეითებს LDL-ს ან ცუდ ქოლესტერინს.