აუცილებლად დაამატეთ თქვენს რაციონს!
მიუხედავად იმისა, მას ერთგვარად ზოგისთვის სპეციფიკური სუნი აქვს , წითელი ხახვი მაინც მსოფლიოს მრავალი ადამიანის ერთ-ერთი საყვარელი ბოსტნეულია. მიუხედავად მისი გემოსი, მას აქვს ჯანმრთელობისთვის უამრავი გასაოცარი სარგებელი ნედლად მოხმარების შემთხვევაშიც კი.
მისი უამრავი რეცეპტი და მომზადების მეთოდი არსებობს, თუმცა ჩვენ გიზიარებთ იმ მთავარ 7 მიზეზს, რის გამოც წითელი ხახვი ასეთი კარგი პროდუქტია ჯანმრთელობისთვის.
კიბოს უჯრედების ზრდის შეჩერება: ხახვი სავსეა გოგირდის ნაერთებით, რომლებიც იცავს ორგანიზმს წყლულებისგან და სხვადასხვა სახის კიბოსგან. ისინი ასევე ეფექტურად ებრძვიან ბაქტერიებს საშარდე გზებში.
მკურნალობს ყაბზობას: ხახვი ხელს უწყობს შეკრულობას. ასევე ის შლის ტოქსინებს ნაწლავებიდან.
იდიალური დახმარება ყელის ტკივილის დროს: ხახვის წვენი ტრადიციულად ეფექტურია გაციებისა და ყელის ტკივილის წინააღმდეგ.
აკონტროლებს დიაბეტს: უმი ხახვი ზრდის ინსულინის გამომუშავებას. ასე რომ, თუ დიაბეტი გაქვთ, მიირთვით ახალი უმი ხახვი.
აკონტროლებს ქოლესტერინის დონეს: უმი ხახვი აკონტროლებს ქოლესტერინის რაოდენობას და ამასთანვე ამცირებს ცუდ ქოლესტერინს (LDL).
იცავს გულს: ხახვი გიცავთ კორონარული დაავადებისგან და აკონტროლებს მაღალ წნევას.