ეს ინფორმაცია შეხსენებად ნამდვილად ღირს!
არსებობს გარკვეული პროდუქტები, რომლებიც არ უნდა ინახებოდეს მაცივარში. ძალიან ფრთხილად უნდა იყოთ, რადგან მაცივარში შენახვისას პროდუქტმა შეიძლება შეიცვალოს ტექსტურა ან მისი გემო გაუარესდეს. არის შემთხვევები, როდესაც მაცივრის კონდენსაციამ შეიძლება გამოიწვიოს პროდუქტის უფრო სწრაფად გაფუჭებაც კი. ასე რომ, განაგრძეთ კითხვა და გაიგეთ მეტი რამ იმის შესახებ, რაც არასდროს არ უნდა შეინახოთ მაცივარში!
Პომიდორი: პომიდორი არ უნდა ინახებოდეს მაცივარში, რადგან ის ცვლის მის გემოს და ტექსტურას. ფლორიდის უნივერსიტეტში განმარტავენ, რომ პომიდვრის არომატი მჟავების, შაქარის და სხვადასხვა აქროლადი ნაერთებს შორის ურთიერთქმედების შედეგია.
თაფლი: თაფლი ოთახის ტემპერატურაზე უნდა შეინახოთ, რადგან მაცივარში უფრო სწრაფად კრისტალიზდება და შესქელდება; Პური _ პური მაცივარში შენახვისას შიგნიდან გამოშრება და მყარი ხდება. თუმცა შენახვის მიზნით შეგიძლიათ გაყინოთ, ან შეინახოთ ქაღალდის ჩანთაში ან კიდევ გადააფაროთ პირსახოცით.
ნიორი: ასევეა ნიორიც, ის არავითარ შემთხვევაში არ შეინახოთ მაცივარში, წინააღმდეგ შემთხვევაში მალე გაფუჭდება და ლპობას დაიწყებს! აქვეა რა თქმა უნდა ხახვიც _ მაცივრიდან გამოღების შემდგომ ის სველდება და საშინლად რბილდება.
ყავა: ყავის მაცივარში შენახვამ შეიძლება გამოიწვიოს მისი გემოს დაკარგვა და მაცივარში არსებული სუნის შეწოვა.
რეჰანი და სხვა მწვანილი: არც ისინი არ უნდა ინახებოდეს მაცივარში, რადგან შთანთქავენ სხვა სუნს. არ დაგვავიწყდეს კარტოფილიც _ კარტოფილის მაცივარში შენახვამ შეიძლება გავლენა მოახდინოს მის გემოვნურ თვისებებზე.
და ბოლოს ლიქიორი: ყოველთვის დარწმუნდით, რომ ალკოჰოლს ოთახის ტემპერატურაზე ინახავთ!