შაბათი, ივლისი 27, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობამოამზადეთ ხველის ბუნებრივი სიროფი სახლში ჩვენი ბებიების რეცეპტის მიხედვით

მოამზადეთ ხველის ბუნებრივი სიროფი სახლში ჩვენი ბებიების რეცეპტის მიხედვით

მოამზადეთ ხველის ბუნებრივი სიროფი სახლში ჩვენი ბებიების რეცეპტის მიხედვით

ხველა ყველაზე გავრცელებული გაციებაა ზამთარში, როდესაც შიდა ჰაერი გახურებისგან მშრალია. ხველა შეიძლება იყოს სველი ან მშრალი და შეიძლება მოხდეს ყელის გაღიზიანებით ან მის გარეშე. სასუნთქი გზების ლორწოვანი გარსები კიდევ უფრო გაღიზიანებულია, როდესაც ხველა არასასიამოვნო და ხშირად მტკივნეულია.

წარმოგიდგენთ ნატურალური ხველის სიროფის რეცეპტს, რომელიც შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ, ჩვენი ბებიების რეცეპტის მიხედვით. ის ძალიან ეფექტურია, რომელიც შეიცავს მხოლოდ ბუნებრივ ინგრედიენტებს.

აი, როგორ გააკეთოთ ის.

ბუნებრივი ხველის სიროფის საჭირო ინგრედიენტებია:

250 გრამი თაფლი

60 მლ ზეითუნის ზეთი

სამი ცალი ლიმონი, გაწურული

ხველების სიროფის მომზადება:

ზეითუნის ზეთი და ლიმონის წვენი მოათავსეთ პატარა ქვაბში და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ სიროფი აორთქლებას არ დაიწყებს. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ, გაციების შემდეგ ნარევს დაამატთ თაფლი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. სიროფი მოათავსეთ პატარა ქილაში და კარგად დახურეთ. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში სამი თვის განმავლობაში. გამოიყენეთ როგორც საჭიროა.

მიეცით ბავშვებს დღეში სამ ჩაის კოვზამდე, ხოლო მოზრდილებს შეუძლიათ დღეში ორი ჩაის კოვზის მიღება. გამოყენებამდე გააცხელეთ ქილა ადუღებულ წყალში (ფრთხილად, ჭიქა არ გატყდეს) და კარგად აურიეთ.

მეორე რეცეპტი ხველის სამკურნალოდ

ჯანჯაფილის ჩაი ხველის საწინააღმდეგოდ

ჯანჯაფილის ჩაი სამკურნალო თვისებებისა და ბუნებრივი სიმწარის გამო ხველისა და ბრონქიტის ბუნებრივი საშუალებაა. ეს ხელს უწყობს სასუნთქ გზებში ლორწოს განზავებას და სიმპტომების შემსუბუქებას.

საჭირო ინგრედიენტები :

1 ჯანჯაფილის ფესვი

1 ლიტრი წყალი

ლიმონის წვენი სურვილისამებრ

თაფლი სურვილისამებრ

ხველის ჩაის მომზადება

ჯანჯაფილის ნაჭერი დავჭრათ და ავიღოთ დაახლოებით ხუთი სანტიმეტრის სიგრძის და გავაცალოთ კანი. ჯანჯაფილის ნაჭერი წვრილად დაჭერით და მოათავსეთ ერთ ლიტრ მდუღარე წყალში. შეამცირეთ გაზის ტემპერატურა და ადუღეთ ჩაი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გაწურეთ ჯანჯაფილის ჩაი და როცა გაცივდება დაუმატეთ თაფლი და ლიმონის წვენი. რეკომენდირებულია თაფლისა და ლიმონის დამატება, როგორც მთავარი მოკავშირე ინფექციურ დაავადებებთან ბრძოლაში, ოღონდ ჩაის გაციებისას დაამატეთ.

Facebook კომენტარები
კომპენსაცია ფრენებზე
კომპენსაცია ფრენებზე
ავიაბილეთები