რეჰანი არის მცენარე მწვანე ოვალური ფოთლებით და სპეციფიკური არომატით.არსებობს 6 სხვადასხვა სახის რეჰანი. რეჰანს აქვს ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებები.
ბეტა-კაროტინი ერთ-ერთი ასეთი ანტიოქსიდანტია, რომელიც ორგანიზმში A ვიტამინად გარდაიქმნება. ის ხელს უშლის ქოლესტერინის დაჟანგვას და იცავს გულსა და სისხლძარღვებს.
ასევე ხელს უშლის რევმატოიდულ ართრიტს, ასთმას, ოსტეოართრიტს. რეჰანი უაღრესად სასარგებლოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის. მოდით უფრო ახლოს მივხედოთ მის სასარგებლო თვისებებს.
ბუნებრივი ანტიბიოტიკი.
მეცნიერული კვლევების მიხედვით, რეჰანი აძლიერებს იმუნურ სისტემას. მას აქვს ძლიერი ანტისეპტიკური და ანტიბაქტერიული თვისებები და ამით მკურნალობს სხვადასხვა ბაქტერიულ ინფექციებს.
იცავს ჩვენს გულს და სისხლძარღვებს.
რეჰანი არის მცენარე, რომელიც მდიდარია ვიტამინ B6-ით და მაგნიუმით. მაგნიუმი ხელს უშლის გულის შეტევას და აძლიერებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას.
ვიტამინი B6 ხელს უშლის ისეთი მავნე ელემენტების დაგროვებას, როგორიცაა ჰომოცისტეინი. გარდა ამისა, ეს მცენარე ამცირებს არითმიის რისკს და უზრუნველყოფს კუნთების მოდუნებას.
რეჰანი სამზარეულოში
რეჰანი შეუცვლელი სანელებელია მსოფლიოს მრავალ სამზარეულოში. ეს განპირობებულია იმით, რომ კარგად უხდება სხვადასხვა კერძებს.
თუმცა, მნიშვნელოვანია გვახსოვდეს, რომ რეჰანი უნდა დაემატოს კერძებს მომზადების ბოლოს, რათა მან შეინარჩუნოს გემო. უფრო ძლიერი არომატის მისაღებად რეკომენდებულია ყოველთვის გამოიყენოთ ახალი რეჰანი.
დაჭერით რამდენიმე ახალი რეჰანის ფოთოლი, დაასხით ცხელი წყალი და დააფარეთ ფინჯანი. გააჩერეთ 8-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და გემრიელად მიირთვით!