უმკურნალეთ დიაბეტს ვერხვის ქერქით!
შაქრიანი დიაბეტის მკურნალობით, უპირველეს ყოვლისა, მცირდება სისხლში შაქრის აღდგენასა და სტაბილიზაციაზე მისი შემცირებით. ასპენის ქერქი ეფექტურად უმკლავდება შაქრის შემცირების ამოცანას, რის გამოც მან ფართო გამოყენება ჰპოვა დიაბეტის მკურნალობაში.
ვერხვის ქერქის მომზადება და გამოყენება:
შაქრის ნორმალიზებისთვის, თქვენ უნდა დალიოთ 100 მლ ვერხვის ქერქისგან ახლად მომზადებული ნახარში ყოველდღიურად, უზმოზე.
ნახარში მზადდება შემდეგნაირად: 1 ს.კ. გამხმარ და კარგად დაქუცმაცებულ ქერქს ასხამენ 200 მლ წყალს. მიღებულ ნარევს ადუღებენ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი მზა ნახარშს ფილტრავენ და იღებენ ერთჯერადად, საუზმის წინ. არ შეიძლება ამ ნახარშის დატკბობა.
ეფექტურია ქვემოთ მოყვანილი რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ქერქის ხსნარიც:
ხსნარის უპირატესობა ის არის, რომ მას აქვს სასიამოვნო გემო, ამიტომ უფრო ადვილია მისი მიღება.
ხსნარის მოსამზადებლად საჭიროა ხორცის გასატარებელ მანქანაში გაატაროთ ახალი ვერხვის ქერქი. მიღებულ მასას ასხამენ წყალს 1:3 თანაფარდობით. პროდუქტის გაჩერება უნდა მოხდეს მინიმუმ 10 საათის განმავლობაში. ხსნარი უნდა მიიღოთ ცარიელ კუჭზე, 150-200 მლ, ყოველდღიურად.
მკურნალობის კურსი სამი კვირაა. შემდეგ კეთდება 10 დღიანი შესვენება, რის შემდეგაც საჭიროების შემთხვევაში კურსი გრძელდება.
არანაკლებ სასარგებლოა დიაბეტისთვის ვერხვის კვასი, რომლის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 3 ლიტრიანი ქილა, რომელიც ნახევარამდე ივსება ვერხვის ქერქით.
- 1 ჭიქა შაქარი.
- 1 ჩ.კ არაჟანი.
ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ და თბილად შეინახეთ ორი კვირის განმავლობაში.
ასეთი სამკურნალო კვასი შაქრის დონეს აქვეითებს. მიიღეთ დღეში 2-დან 3 ჭიქამდე.
Მნიშვნელოვანია! 1 ჭიქა კვასის დალევის შემდეგ, დაუყოვნებლივ დაამატეთ სამ ლიტრიან ქილაში ერთი ჭიქა წყალი და ერთი ჩაის კოვზი შაქარი. ქერქის ერთი ნაწილი განკუთვნილია 2-3 თვიანი მკურნალობის კურსისთვის.
გისურვებთ ჯანმრთელობას!