შეწყვიტე მანდარინის ქერქის გადაყრა! გაგიკვირდებათ, რამდენ სარგებელს შეიცავს ისინი!
ეს ციტრუსი ძალიან სასარგებლოა - კარგად კლავს წყურვილს, აჯერებს ორგანიზმს C ვიტამინით, ასევე ხელს უწყობს ტემპერატურის დაწევას გაციების დროს, ხოლო მანდარინის ფიტონციდური თვისებები ეხმარება მიკრობებთან ბრძოლას.
გარდა ამისა, დადასტურებულია, რომ მანდარინი დადებითად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, ხელს უშლის ათეროსკლეროზს და სისხლძარღვების კედლებზე „ცუდი“ ქოლესტერინის დალექვას. მაქსიმალური სარგებელი რომ მიიღოთ, ხილი უნდა მიირთვათ თეთრი ბადით, რომელიც აკრავს ხილის ნაჭრებს!
მაგრამ არანაკლებ საინტერესო შეიძლება გამოყენებულ იქნას და მანდარინის კანი.
მანდარინის ქერქი ჯანმრთელობისთვის
თუ გაციება და ბრონქიტი გაწუხებთ, აიღეთ სამი სუფრის კოვზი მანდარინის კანი, დაასხით ორი ჭიქა ძალიან ცხელი წყალი, გააჩერეთ რამდენიმე საათი და შემდეგ გადაწურეთ. დაამატეთ ცოტა თაფლი და დალიეთ ეს ინფუზია მთელი დღის განმავლობაში.
სისხლში შაქრის მომატება ხელს შეუწყობს მანდარინის ქერქის დეკორქციის ნორმალიზებას. აიღეთ ერთი ლიტრი წყალი, მოხარშეთ მასში სამი მანდარინის კანი და მიიღეთ 30 მლ დღეში რამდენჯერმე.
მანდარინის ქერქის ალკოჰოლური ინფუზია აუმჯობესებს იმუნიტეტს, ასევე აუმჯობესებს მადას და საჭმლის მონელებას. ერთი მანდარინის კანს დაასხით ჭიქა არაყი და გააჩერეთ ბნელ ადგილას ერთი კვირის განმავლობაში. მიიღეთ 20 წვეთი 3-ჯერ დღეში ჭამის წინ.
მანდარინის ქერქი სილამაზისთვის
ყველაზე გავრცელებული რეცეპტი არის მანდარინის ქერქის ტონიკი. ერთი მანდარინის ქერქს დაასხით ერთი ჭიქა ცივი სასმელი წყალი ან მინერალური წყალი, გააჩერეთ ერთი დღე .
დღეში რამდენჯერმე გაიწმინდეთ სახე ამ ტონიკით. ის საშუალებას გაძლევთ მოიცილოთ შავი წერტილები და გეხმარებათ მოშვებული კანის გამკვრივებაში.
მანდარინის ქერქის სკრაბი გაგიუმჯობესებთ განწყობას, მიანიჭებს კანს სასიამოვნო არომატს და კარგ იერს. გამხმარი ქერქი გახეხეთ ბლენდერში ფხვნილის მდგომარეობაში და შეინახეთ მინის ქილაში. დაასხით საჭირო რაოდენობის წყალი დაფქულ მდგომარეობაში და გამოიყენეთ როგორც ჩვეულებრივი სკრაბი.
შეგიძლიათ უბრალოდ დაიბანოთ სხეული გამხმარი მანდარინის ქერცლით, ცხელ წყალში გაჟღენთვის შემდეგ.
მანდარინის ქერქი ძალიან სასარგებლოა ფრჩხილებისთვის.
უბრალოდ შეიზილეთ იგი ფრჩხილებზე ყოველ ჯერზე, როცა მანდარინი მიირთმევთ – ის კარგად ათეთრებს და ამაგრებს ფრჩხილებს. გარდა ამისა, ის ხელს უწყობს ზოგიერთი სახის ფრჩხილის სოკოს წინააღმდეგ ბრძოლას.
მანდარინის კანი სამზარეულოში
მანდარინის ქერქიდან მიიღება შესანიშნავი დაშაქრული ხილი და მურაბები. ის ასევე შეიძლება უბრალოდ ჩაის დაემატოს არომატისთვის.
გამომშრალი და დაქუცმაცებული მანდარინის ქერქი შეწვისას ხორცს შეიძლება დაუმატოთ, ისინი უჩვეულო და ორიგინალურ გემოს ანიჭებენ.
მანდარინის ქერქი შეიძლება დაემატოს ცომეულს, გამოიყენოს ნამცხვრების გასაფორმებლად ან ლიქიორად მოამზადოს.
მანდარინის კანი სახლში
რა თქმა უნდა, მანდარინის ქერქის ყველაზე გავრცელებული გამოყენება ყოველდღიურ ცხოვრებაში არის ოთახების სურნელება. უბრალოდ გაანაწილეთ პილინგი ბინის გარშემო იმ ადგილებში, სადაც თქვენთვის მოსახერხებელია და დატკბით არომატით.
მანდარინის ქერქის დადება ისეთ ადგილებში, სადაც კატებს მონიშვნა მოსწონთ, თქვენ მათ ამ ჩვევისგან გადააჩვევთ.
მანდარინის გამხმარი ქერქი ასევე დაგეხმარებათ ღუმელის ან ბუხრის გაღვივებაში.
იცოდით მანდარინის ქერქის ამ სასწაული მეთოდების შესახებ?