კარდიოქირურგის რჩევა: „იმისთვის რომ წნევა იყოს 120/70-ზე დალიეთ ეს საშუალება დილით…“
ბოლო დრომდე, რეგულარულად მაწუხებდა მაღალი წნევა. თუმცა, ბოლოს, როცა კარდიოლოგმა ჩაატარა გამოკვლევა, ძალიან გაკვირვებული იყო ჩემი ცვლილებებით.
ბუნებრივი საშუალებებით მკურნალობა ეფექტური და არატოქსიკური მეთოდია. ამიტომ ახლა სულ უფრო მეტი ადამიანი მიმართავს ალტერნატიულ მედიცინას. მეც სწორედ ბუნებრივი რეცეპტი დამეხმარა წნევის გაკონტროლებაში.
მე სახლში ყოვე დღე ვიყენებდი 4 სუფრის კოვზ ძველ რეცეპტს და ის დამეხმარა წნევის რეგულირებაში.
ჯანჯაფილის, ლიმონისა და ნივრის ნარევი მაღალი წნევისათვის:
ელექსირი შედგება სამი ძლიერი ინგრედიენტისგან: ლიმონი, ნიორი და ჯანჯაფილი. თითოეული მათგანი უკვე თავისთავად ძალიან სასარგებლოა, მაგრამ მათ კომბინაციას შეუძლია სასწაულების მოხდენა.
ნივრის, ლიმონისა და ჯანჯაფილის საფუძველზე მოხარშული ნარევი წყალთან ერთად შესანიშნავი და ეფექტური საშუალება იქნება არტერიების ბლოკირებისა და წნევის ვარდნის წინააღმდეგ ბრძოლაში.
საჭირო ინგრედიენტები:
- 4 ლიმონი კანიანად
- 4 თავი ნიორი
- 2 ს.კ. გახეხილი ჯანჯაფილი
- 2 ლიტრი წყალი
მომზადების მეთოდი:
პირველი რაც უნდა გააკეთოთ ეს არის ინგრედიენტების კარგად გასუთავება. ამის შემდეგ ლიმონი დაჭერით ცედრასთან ერთად და დატოვეთ ცოტა ხნით. კოჭა, ნიორი და ლიმონის ნაჭრები კი დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე, ამ დროის განმავლობაში მუდმივად ურიეთ. გააგრილეთ და შემდეგ გადაწურეთ სითხე. ბოლოს კი ჩაასხით იგი მინის ქილებში და შეინახეთ მაცივარში.
მიღება:
მიღებული ელექსირი დალიეთ 1 ჭიქა, ცარიელ კუჭზე, საუზმემდე 2 საათით ადრე, დალიეთ სამი კვირის განმავლობაში. გემოსთვის შეგიძლიათ დაამატოთ თაფლი! შემდეგ დაისვენეთ ერთი კვირა და კვლავ დაიწყეთ მკურნალობა იმავე დროით.
ეს ელექსირი დაგეხმარებათ უმოკლეს დროში...
- არტერიების გაწმენდაში,
- არტერიული წნევის დარეგულირებასა და სტაბილიზაციაში,
- იმუნიტეტის გაძლიერებაში,
- საერთო ჯანმრთელობის გაუმჯობესებაში.
ცოტა რამ ინგრედიენტების შესახებ...
ნიორი ცნობილია თავისი ანტიბაქტერიული, ანტისეპტიკური და ანტივირუსული თვისებებით. ნივრის შემადგენლობაში შედის მიკროელემენტების ფართო სპექტრი: ნატრიუმი, კალიუმი, კალციუმი, თუთია, ფოსფორი, სპილენძი, რომლებიც დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვებზე. გარდა ამისა, ნიორი მდიდარია ვიტამინი C, B6, მანგანუმი და ბოჭკოვანი.
ჯანჯაფილის ფესვი ცნობილია, როგორც ანტიოქსიდანტების შესანიშნავი ბუნებრივი წყარო. ასევე სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი პრობლემების მქონე ადამიანებისთვის. ჯანჯაფილი ითვლება საოცარ მცენარედ შხამის საწინააღმდეგო თვისებებით. ხოლო მასში შემავალი აქტიური ნივთიერება ჯინჯეროლი ეფექტური საშუალებაა მსხვილი ნაწლავის დაავადების პროფილაქტიკისა და მკურნალობისთვის.
და ბოლოს, ლიმონი არის C ვიტამინის საწყობი. მას აქვს ტუტე თვისებები, რომელიც არეგულირებს ორგანიზმში მჟავიანობის დონეს. გარდა ამისა, ციტრუსები ავლენენ სასარგებლო გავლენას ორგანიზმის ზოგად მდგომარეობაზე, ზრდის იმუნურ სისტემას და აუმჯობესებს მეტაბოლურ პროცესებს.