სამშაბათი, ნოემბერი 26, 2024
aviabiletebi aviabiletebi
aviabiletebi
Homeჯანმრთელობაკვერცხის სასარგებლო თვისებები, რომლის შესახებ ჯერ არ გსმენიათ!

კვერცხის სასარგებლო თვისებები, რომლის შესახებ ჯერ არ გსმენიათ!

კვერცხის სასარგებლო თვისებები, რომლის შესახებ ჯერ არ გსმენიათ!

საუზმეზე შემწვარი კვერცხი მსოფლიოში ყველაზე პოპულარული კერძია. კვერცხი შეიცავს პროტეინს, რომელიც სწრაფად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ. პროტეინი დაბალკალორიულია, კვერცხის გული კი მდიდარია ვიტამინებით, ამიტომ ნუ გამორიცხავთ მათ რაციონიდან. დიეტოლოგები გვირჩევენ საღამოს მოხარშული კვერცხის მირთმევას, რადგან ის სწრაფად გაჯერებს, თრგუნავს შიმშილს და ხელს უწყობს წონის დაკლებას.

კვერცხის სარგებელი ადამიანისთვის:

  • პროდუქტის 100 გრ შეიცავს 150 კალორიას.
  • ამავდროულად, კვერცხის გულს აქვს 8-ჯერ მეტი კალორია, ვიდრე ცილას.
  • კვერცხი შეიწოვება ორგანიზმის მიერ 97%-ით და პრაქტიკულად არ შეიცავს ნახშირწყლებს.
  • კვერცხში 40-ზე მეტი ვიტამინია: B, A, C, D, E, PP ჯგუფების ვიტამინები.
  • კვერცხი შეიცავს კალიუმს, მაგნიუმს, თუთიას, სელენს, სპილენძს, რკინას, იოდს, ნატრიუმს და პერიოდული ცხრილის ნახევარს.
  • სელენი, თუთია და კობალტი მონაწილეობს იმუნურ და საჭმლის მომნელებელ სისტემებში. მათ ასევე აქვთ ანტიოქსიდანტური თვისებები ორგანიზმისთვის.
  • ლუტეინი, რომელსაც შეიცავს კვერცხის გული, დადებითად მოქმედებს მხედველობის სიმახვილეზე, ხოლო ქოლინი სასარგებლოა ღვიძლისთვის.
  • კვერცხში შემავალი ქოლინი, რიბოფლავინი, A და D ვიტამინები ყველაზე ღირებულია ადამიანის ორგანიზმისთვის.
  • ბიოტინი არის ცილა, რომელიც გავლენას ახდენს კანის ხარისხზე,თმისა და ფრჩხილების ჯანმრთელობაზე.

კვერცხის ჯანმრთელობის სარგებელი:

დიეტოლოგებს განსხვავებული მოსაზრებები აქვთ იმის შესახებ, თუ რამდენი კვერცხი უნდა მიირთვათ დღეში. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია პროდუქტის ფიზიკურობაზე, ცხოვრების წესსა და ტოლერანტობაზე.

დიეტოლოგები კვერცხის ცილაზე შეზღუდვას არ აძლევენ, ზრდასრული ადამიანის ნორმა კი კვირაში 2-3 კვერცხს შეადგენს. ამ კითხვას მეცნიერები ჯერ კიდევ იკვლევენ.

ამ დროისთვის არ არსებობს მტკიცებულება იმისა, რომ კვერცხის ყოველდღიური მოხმარება უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ჯანმრთელობაზე.

კვერცხი არ უნდა მიირთვათ უმი! სასურველია მისი მოხარშვა ან ტაფაზე შეწვა ზეთის გარეშე, რათა შენარჩუნდეს სასარგებლო საკვები ნივთიერებების მაქსიმალური რაოდენობა.

ათქვეფილი კვერცხის მომზადებისას კვერცხის შერევის მომენტიც კი მოქმედებს მასში არსებული სასარგებლო ნივთიერებების დაკარგვაზე.

თუ აქამდე არ მიირთმევდით კვერცხს, ახლა უკვე იცით რომ ის ძალიან სასარგებლოა თქვენი ჯანმრთელობისათვის!

მიირთვით ეს პროდუქტი ყოველკვირეულად და შეინარცუნეთ ორგანიზმის საერთო ჯანმრთელობა!

კომპენსაცია ფრენებზე
კომპენსაცია ფრენებზე
ავიაბილეთები
Don`t copy text!