ეს მცენარე სამასზე მეტ დაავადებას კურნავს და მას პირშუშხა ეწოდება! გაიგეთ მეტი მის შესახებ
სოფლად ის გვხვდება ყველა ბოსტანში. თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც მისი ფოთლები, ისე ფესვები.
პირშუშხას ფესვი შეგიძლიათ შეინახოთ მშრალად და გამოიყენოთ ის ქვემოთ მოცემული რეცეპტების დასამზადებლად.
გაშრობის დაწყებამდე ფესვები კარგად გარეცხეთ, შემდეგ გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და ამის შემდეგ გააშრეთ ღუმელში, ჯერ 45-50 ° C ტემპერატურაზე, შემდეგ 60-65 ° C ტემპერატურაზე. გაშრობის დრო 5-6 საათია. შემდეგ კი ინახება მჭიდროდ დალუქულ ჭურჭელში.
ეს მცენარე გამოიყენება კბილის ტკივილის, ჰიპერტენზიის, გულსისხლძარღვთა დაავადებების, ოსტეოქონდროზის, კოქსართროზის, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების, გაციების, დამწვრობის სამკურნალოდ, აგრეთვე ფიზიკური და ფსიქიკური გამოფიტვის დროს.
გახეხილი პირშუშხა რეკომენდებულია გასტრიტის სამკურნალოდ. ის აძლიერებს მარილმჟავას გამოყოფას და ხელს უწყობს უფრო სწრაფ აღდგენას. საჭიროა დაასხათ გახეხილ პირშუშხას 3 ლიტრი ადუღებული წყალი ოთახის ტემპერატურაზე, ასე გააჩერეთ 3 დღე, შემდეგ გაწურეთ და დალიეთ ინფუზია ჭიქით დილით უზმოზე.
მათთვის, ვინც დაავადებულია ღვიძლის ციროზით, გირჩევთ 0,5 ლიტრ მაღალხარისხოვან არაყში ჩადოთ 5 პირშუშხას ფოთოლი და გააჩეროთ ინფუზია 5 დღის განმავლობაში ბნელ ადგილას. შემდეგ კი, მიიღოთ 1 ჩ.კ. ნაყენი დღეში 3-ჯერ, სანამ მდგომარეობა არ გაუმჯობესდება.
საჭმლის მონელებას კი აუმჯობესებს მცენარის სუფთა ფესვებისგან გამოწურულ წვენი. იგი წყალთან ერთად განზავებულია 1:10 თანაფარდობით და სვამენ 1/2 ჭიქას ჭამის წინ. შეგიძლიათ უბრალოდ გახეხილი პირშუხა მოათავსოთ პურის თხელ ფენაში და მიირთვათ სუპთან, ბორშთან და ნებისმიერ სხვა კერძთან ერთად. ის შესანიშნავი შარდმდენი საშუალებაა. მისი მუდმივი მოხმარებით თქვენ მოიშორებთ შარდის ბუშტის ნებისმიერ ანთებას, ასევე იხსნით თავს გრიპისგან.
და ბოლოს ეს არის რეცეპტი ჰიპერტენზიისთვის, ძალიან ეფექტური. აუცილებელია შეურიოთ ჭიქა ახლად გამოწურული სტაფილოს წვენი და პირშუშხას ინფუზია (გააჩერეთ მცენარის გახეხილი ფესვი 36 საათის განმავლობაში ჭიქა წყალში), დაამატეთ ერთი ჭიქა თაფლი (თუ დაშაქრა გაათბეთ ცოტა), კვლავ კარგად აურიეთ , მოათავსეთ ნარევი მინის ჭურჭელში, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივრის ქვედა თაროზე. მიიღეთ ყოველდღიურად 1-2 ჩ.კ. დღეში 3-ჯერ ჭამამდე 1 საათით ადრე ან ჭამიდან 2 საათის შემდეგ. მკურნალობის კურსი 1,5-2 თვეა, მაგრამ უკვე ზემოთ აღწერილი ნარევის მიღების მეორე კვირაში მნიშვნელოვან გაუმჯობესებას იგრძნობთ.