მარადიული ახალგაზრდობის ელექსირი: წიწვოვანის კვაზი
ადამიანი უძველესი დროიდან ოცნებობდა მარადიულ ახალგაზრდობაზე. და, უცნაურად საკმარისია, რომ ძველ დროში ადამიანებმა იცოდნენ საიდუმლო რეცეპტები, რომლებიც მათ საშუალებას აძლევდა დიდხანს შეენარჩუნებინათ ჯანმრთელობა და გონებრივი სიცხადე. და ერთ-ერთი ასეთი რეცეპტი იყო წიწვოვანი კვასის რეცეპტი - გაეცანით მას სრულად. .
წიწვებთან ერთად მოამზადეთ 1-2 წლის ფიჭვის ტოტებისა და 1-2 წლის ლაშის ტოტების ქერქი და წიწვებიც. ნედლეული უნდა იყოს წვრილად დაჭრილი და ჩრდილში გამშრალი. ნედლეულის მოსავალი შეგიძლიათ აიღოთ გაზაფხულიდან შემოდგომამდე, მაგრამ უკეთესია ზაფხულის ბოლოს. შეინახეთ ბნელ და გრილ ადგილას დაახლოებით ერთი წლის განმავლობაში.
შემდეგი, თქვენ გჭირდებათ სპილენძის წყალი:
მის მოსამზადებლად აიღეთ დაახლოებით 50 გრ სუფთა წითელი სპილენძის ნარჩენები (მავთული და ა.შ.), მაგრამ არა შენადნობი - არა სპილენძი ან ბრინჯაო. თუ გსურთ გამოიყენოთ სპილენძის მავთული ელექტრო სადენებისთვის, მაშინ უნდა დარწმუნდეთ, რომ მასზე იზოლაცია არ დარჩება, ზოგჯერ თვალისთვის არ ჩანს (მაგალითად, გამჭვირვალე მინანქარი). მავთული ფრთხილად უნდა გაიწმინდოს ქვიშის ქაღალდით იზოლაციისგან. შემდეგ მინანქრის ჭურჭელში მოათავსეთ სპილენძი, დაასხით 1 ლიტრი სასმელი წყალი, დადგით ცეცხლზე და ადუღეთ წყლის ნახევარი ადუღებამდე. მიიღეთ 0,5 ლ სპილენძის წყალი, დაამატეთ მდუღარე წყალი 3 ლ.2,5 ჭიქა (75 გ, მეტი) ქერქისა და წიწვის წინასწარ მომზადებულ ნედლეულს დაასხით სპილენძის წყალი და დაამატეთ ნახევარი ჭიქა შაქარი ან თაფლი. როდესაც ინფუზია გაცივდება ოთახის ტემპერატურამდე, დაუმატეთ მას დაახლოებით 1 ს/კ დუღილისთვის. საცხობი საფუარი. სასმელი მოათავსეთ დაჩრდილულ ადგილას 20-25 გრადუს ტემპერატურაზე (ნორმალური პირობები) და გააჩერეთ დუღილისთვის. მიღებული კვაზი გაწურეთ და შედგით მაცივარში.
დალიეთ ყოველდღიურად 3/4 ჭიქა ჭამის დროს ან დაუყოვნებლივ ჭამის შემდეგ (სასურველია საუზმის შემდეგ) 1-3-ჯერ დღეში.
ეს კვაზი შესანიშნავი სასმელია ჯანმრთელობის, ხანგრძლივობისა და მამაკაცის ჯანმრთელობის გასაუმჯობესებლად. ასევე პროსტატიტის სამკურნალოდ და პროსტატის ადენომის პროფილაქტიკისთვის.
კვაზი ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაწმენდას, ათეროსკლეროზის პრევენციას.
მისი მომზადება კიდევ უფრო მარტივად შეგიძლიათ: 3ლ ქილა თავისუფლად შეავსეთ ნაძვის ან ფიჭვის ყლორტებით, დაასხით წყალი, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. არაჟანი და 1 ჭიქა შაქარი. ადუღეთ 2 კვირის განმავლობაში, ქილას თავზე 3 ფენად გადაატარეთ მარლა.