ქინძს შეუძლია არასასურველი ნივთიერებების 80% –მდე გამოდევნა სხეულიდან 42 დღის განმავლობაში. ეს არის ის, რისი გაკეთებაც გჭირდებათ!
დაამატეთ ქინძი თქვენს საკვებს და იყავით ჯანმრთელები!
ჩვენს სხეულს დიდი რაოდენობით ტოქსიკური ნივთიერებები უტევს საკვების, წყლისა და ჰაერის საშუალებით. ზოგჯერ ეს ტოქსინები რჩება სხეულში, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მრავალი სერიოზული დაავადება. ამიტომ, აუცილებელია თქვენი სხეულის რეგულარული გაწმენდა, რომ ის ჯანმრთელი იყოს.
ქინძი ერთ-ერთი ყველაზე "ნაზი" და ეფექტური დეტოქსიკური პროდუქტია, რომელიც უზრუნველყოფს ტოქსიკური ნივთიერებებისა და მძიმე მეტალებისგან გათავისუფლებას. მას დეტოქსიკაციის პროცესში გამოაქვს ნარჩენები ჩვენი სხეულიდან. მძიმე ლითონებმა, როგორიცაა მერკური, შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის პრობლემები, როგორიცაა ტვინის გაუარესება, თირკმელების დაავადება, ემოციური პრობლემები, გულსისხლძარღვთა დაავადებები, ფილტვების დაავადება და შეიძლება ძვლების დასუსტებაც კი გამოიწვიოს.
ქინძი ესანიშნავი გამოსავალია ჯანმრთელობის ყველა ამ პრობლემისგან დასაცავად.
ქინძი არის კალიუმის, მანგანუმის, კალციუმის, მაგნიუმის და რკინის მდიდარი წყარო. ის ასევე შეიცავს A და K ვიტამინებს, აქვს ანთების საწინააღმდეგო და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები და ასევე მოქმედებს ანტისეპტიკურად. ის უზრუნველყოფს სწრაფად გათავისუფლებას ანთებისგან და ახდენს სხეულის დეტოქსიკაციას.
ქინძი გამოიყენება როგორც სამკურნალო მცენარე და სურნელოვანი ბოსტნეული სხვადასხვა საჭმლის საკმაზ-სანელებლად. საკვებად გამოიყენება ახალგაზრდა მცენარის ფოთლები -მცენარის აღერებამდე.
მის თესლს იყენებენ კულინარიული ნაწარმის პურის, ყველის, ძეხვის ვიტამინიზებისა და არომატიზაციისათვის; ფოთლები შეიცავენ ვიტამინებს (C, B1, B2), რუტინს, კაროტინს, ეთერზეთებს.
მცენარე საკმაო რაოდენობით ითვისებს ნიადაგიდან საკვებ ელემეტებს. კარგ მოსავალს იძლევა ნოყიერ, შავმიწა ნიადაგებზე, აზოტოვანი და ფოსფოროვანი მინერალური სასუქების შეტანით.
რეცეპტი:
შეგიძლიათ ეს რეგულარულად მიიღოთ ქინძის სასმელის რეცეპტი, ანთების მოსახსნელად.
თქვენ დაგჭირდებათ:
- დაჭრილი ქინძი - ½ ჭიქა
- ვაშლის წვენი - ½ ჭიქა
- წყალი - ½ ჭიქა
- ხორბლის ფხვნილი - 1 ჩ.კ.
მომზადება:
აიღეთ ბლენდერი და ჩაყარეთ ყველა ინგრედიენტი. დააბლენდერეთ მანამ, სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას.
ისიამოვნეთ და დალიეთ ყოველდღე საუზმეზე, რათა შეამციროთ ანთება და თქვენი სხეულის დეტოქსიკაცია მოხდეს. ქინძი ასევე შეიძლება დაემატოს სალათებსა და წვნიანებს, რათა გამოდევნოს ტოქსინები თქვენი ორგანიზმიდან.