კარგი რეცეპტი ვიპოვე - რამდენიმე წლის განმავლობაში შაქარი ნორმალურია და თავს მშვენივრად ვგრძნობ.წელს 75 წლის გავხდები, რა თქმა უნდა, ყველანაირი წყლულებია - წნევა, სისხლში მაღალი შაქარი - 7,9.
ის დიეტაზე წავიდა და ასევე დაიწყო კარგი რეცეპტის გამოყენება შაქრის ნორმალურ დონეზე დასაყვანად. და მე გავაკეთე ეს!
გამიხარდა და გადავწყვიტე გამეზიარებინა მკითხველებისთვის.
ვიყიდე 3 კგ დიდი ხახვი. მან დაყო იგი 10 დაახლოებით თანაბარ ნაწილად. დილით გავწმინდე და დავკეცე 1 ნაწილი, ჩავყარე პატარა მინანქრებულ ტაფაში და დავასხი ჭიქა (250 მლ) მდუღარე წყალი. ხარშეთ 8-10 წუთის განმავლობაში.
მერე ცეცხლიდან გადმოიღო და ჩააქრო. ხახვი გადავყარე, სითხე დავყავი 3 ნაწილად და ვსვამდი დღეში 3-ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. და ასე 10 დღე შესვენების გარეშე.
გაიმეორა 6 თვის შემდეგ.
ხახვი - შვიდი დაავადებისგან
ხახვი მდიდარია ადვილად ასათვისებელი ნახშირწყლებით, რომელთა შორისაა გლუკოზა, ფრუქტოზა, საქაროზა და სხვა, B, PP, E ჯგუფის ვიტამინები, კაროტინი.
ხახვი შეიცავს მინერალებს: რკინას, ნატრიუმს, კალიუმს, კობალტს,ფოსფორს,კალციუმს,სპილენძს, თუთიას, მანგანუმს, ასევე ორგანულ მჟავებს: ვაშლის, ლიმონის, ეთერზეთებს, ფიტონციდებს.
ბოლქვისგან განსხვავებით, ხახვის ბუმბული უფრო მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალური ნივთიერებებით.
ხახვის კვებითი სარგებელი კარგად არის ცნობილი. ხახვი ეფექტური ანტისკლეროზული საშუალებაა, ამცირებს სისხლში შაქარს, აქვს ქოლეტური მოქმედება, ასტიმულირებს კუჭის სეკრეტორულ აქტივობას, სპერმის წარმოქმნას და ზრდის სექსუალურ პოტენციას.
ხახვი შესანიშნავია პროსტატის ჰიპერტროფიის სამკურნალოდ.
ხახვი მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს საკვების გემოს, ამდიდრებს მას ვიტამინებითა და მინერალებით, აუმჯობესებს მადას, ასტიმულირებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის აქტივობას, აქვს მსუბუქი დამამშვიდებელი ეფექტი, აძლიერებს საჭმლის მომნელებელი წვენების გამოყოფას.
ვინაიდან ხახვი, როგორც უკვე აღვნიშნეთ, შეიცავს ეთერზეთებს, რომლებსაც აქვთ გამოხატული გამაღიზიანებელი მოქმედება ლორწოვან გარსებზე, ის უკუნაჩვენებია კვებაში გასტრიტის, კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის პეპტიური წყლულის, აგრეთვე კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის სხვა დაავადებების დროს. თირკმელები, ღვიძლი.
ხახვის ფიტონციდები ანადგურებს ყველა ცნობილ ბაქტერიას - ადამიანის ინფექციური დაავადებების გამომწვევ აგენტებს.
ხახვი ფართოდ გამოიყენება ჩირქოვანი ჭრილობების, კანის დამწვრობის,მასტიტის,ოსტეომიელიტის, სტომატიტის, ტროფიკული წყლულების, ზედა სასუნთქი გზებისა და ფილტვების დაავადებების სამკურნალოდ.
ხახვი სასარგებლოა გრიპის დროს, რადგან აფერხებს ბაქტერიულ გართულებებს.
ხახვის ყველა ჩამოთვლილ სამკურნალო თვისებას უნდა დაემატოს ის, რომ ხახვი ამაღლებს ორგანიზმის იმუნიტეტს, ეხმარება ყელის ტკივილს და ცხვირის გამონადენს და აფერხებს ისეთი დაავადებების განვითარებას, როგორიცაა ათეროსკლეროზი და ჰიპერტენზია.
განაცხადი
ხალხურ მედიცინაში სამკურნალო მიზნებისთვის ფართოდ გამოიყენება უმი, მოხარშული, გამომცხვარი, ხმელი ხახვი, ახალი ფოთლები, ზედა ნაჭუჭები და თესლი წვენის, გრილის, დეკორქციისა და საინფუზიო სახით.
ახალი ხახვის მიღება რეკომენდირებულია პერორალურად, დაწყებული 10 გ-ით და თანდათან გაზრდით მის რაოდენობას შუა თავში ტონზილიტის, ზედა სასუნთქი გზების კატარის, ქრონიკული ბრონქიტის, ბრონქული ასთმის, ტუბერკულოზის, კუჭის წვენის დაბალი მჟავიანობის, ყაბზობის, პროსტატიტის დროს. და ჰელმინთური შეჭრა.
ხახვი ასევე სასარგებლოა ათეროსკლეროზისა და ჰიპერტენზიის დროს, რადგან ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს.
მწვავე დაავადებების დროს ხახვი მიიღება 2-ჯერ დღეში, ქრონიკული დაავადებების დროს - 1-ჯერ დღეში ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე.
ამ შემთხვევაში, ის აუმჯობესებს მადას, ასტიმულირებს საჭმლის მომნელებელი წვენების გამოყოფას, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, აქვს მსუბუქი დამამშვიდებელი ეფექტი და გარკვეულწილად ამცირებს სისხლში შაქარს. ეს უკანასკნელი თვისება შეიძლება გამოყენებულ იქნას დიაბეტის სამკურნალოდ.
დაავადებების არსებობისას, როდესაც უმი ხახვი არ არის რეკომენდებული სამკურნალოდ, მოხარშული, გამომცხვარი და გამხმარი ხახვი შეიძლება გამოყენებულ იქნას არანაკლებ ეფექტურად, რადგან მასში ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების კონცენტრაცია ძალიან მაღალია და ეთერზეთების რაოდენობა, რომელიც აღიზიანებს ორგანოებს. და ქსოვილები მინიმალურია.
გამომცხვარი და გამხმარი ხახვი განსაკუთრებით სასარგებლოა გულის კორონარული დაავადების, გულის რითმის დარღვევის, ჰიპერტენზიის, ტუბერკულოზის, პანკრეატიტის, კუჭის წვენის დაბალი მჟავიანობის მქონე გასტრიტის, კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის, ღვიძლისა და თირკმელების დაავადებების, ანემიის (ანემია), კოლიტის, რადიაციული დაზიანების დროს. სკორბუტი, იმპოტენცია, ჰიპოსპერმია (მამაკაცებში სპერმის გამომუშავების ნაკლებობა), წვეთოვანი, სენილური ყაბზობა, ქავილი დერმატიტი, გაუაზრებელი ფურუნკული, ერიზიპელა და კანის სხვა დაზიანებები.
ამ მიზნით ორთქლზე მოხარშული, გამომცხვარი ან გამხმარი ხახვი მიიღება პერორალურად 50-100 გ 1-2-ჯერ დღეში ჭამამდე 15 წუთით ადრე. მკურნალობის კურსი 2-3 კვირაა. 10 დღის შემდეგ კურსი მეორდება.
კანის დაავადებების დროს, პროცესის სიმძიმისა და სიმძიმის მიხედვით, მოხარშული ან გამომცხვარი ხახვის სახვევი კეთდება 1-4-ჯერ დღეში.
ასე რომ, ფურუნკულოზის დროს ხახვი უნდა გამოაცხვეს, შუაზე გაჭრათ, ერთი ცხელი ნახევარი წაუსვათ გაუმწიფებელ დუღილს და დაამაგრეთ ბინტით. გამოცვალეთ ყოველ 4-5 საათში.