ალბათ უკვე არა ერთხელ გსმენიათ, რომ ჯანჯაფილი უაღრესად სასარგებლო პროდუქტია. რადგან მისი ფესვი ძლიერ ანტიბაქტერიული, ანთების საწინააღმდეგო და პარაზიტული თვისებებით გამოირჩევა.
ისაა მრავალი საკვები ნივთიერების მდიდარი წყარო, მათ შორის ვიტამინი C და მაგნიუმი.
ის საკმაოდ ეფექტურადაც აძლიერებს იმუნურ სისტემას, კურნავს ტკივილს, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, კურნავს გულის დაავადებებს და ასთმას. ის ასევე ეფექტური ბუნებრივი საშუალებაა ღვიძლის გასაწმენდად და ინფექციების სამკურნალოდ.
ჯანჯაფილის ჩაი ებრძვის გაციებას და გრიპს ბევრად უფრო ეფექტურად, ვიდრე ჩვეულებრივი მედიკამენტები.
ამ ჯანსაღ სასმელს აქვს მრავალი ჯანმრთელობის სარგებელი, მათ შორის: ასუფთავებს ღვიძლს; ხსნის თირკმლის კენჭებს; ამცირებს ინსულტის რისკს; უზრუნველყოფს ჟანგბადს, მინერალებს და ვიტამინებს; აძლიერებს სისხლის მიმოქცევას და მრავალი სხვა..
აი, როგორ მოვამზადოთ ეს ჩაი!
ინგრედიენტები: ¼ ჩაის კოვზი ახალი ჯანჯაფილის ფესვი, გახეხილი
¼ ჩაის კოვზი დაფქული კურკუმა
100 მლ ქოქოსის რძე
1 ჭიქა გაწმენდილი წყალი
ნატურალური თაფლი (სურვილისამებრ)
მომზადება: აადუღეთ წყალი და დაუმატეთ მას კურკუმა და ჯანჯაფილი. შემდეგ ადუღეთ კიდევ 10 წუთი დაუმატეთ რძე და ბოლოს შედგით მაცივარში. გამოყენების წინ ჩაი გადაწურეთ სუფთად და დასატკბობად დაუმატეთ თაფლი. ისიამოვნეთ მისი გემოვნური თვისებებით!