თუ არტერიული წნევა გაწუხებთ, აუცილებლად წაიკითხეთ ეს სტატია.
კვერცხის ცილა ხელს უწყობს მაღალი წნევის მოწესრიგებას. ნამდვილად კარგი ამბავია, არა?
კვერცხის ცილა შეიცავს ნივთიერებას, სახელწოდებით პეპტიდს, რომელიც, როგორც ჩანს, ამცირებს არტერიულ წნევას. ის ბლოკავს ფერმენტის წარმოებას, რომელიც ზრდის არტერიულ წნევას.
მეცნიერებმა თაგვებზე ჩაატარეს ექსპერიმენტი და მათ მისცეს პეპტიდის ოდენობა, რომელიც შინაარსით მსგავსი იყო ექვსი კვერცხის ცილისა.
შედეგი საოცარი იყო: პეპტიდს ისეთივე პოტენციალი აქვს, როგორც კაპტოპრილის (წამლის) დაბალი დოზას.
აღმოჩნდა, რომ კვერცხის ცილა ასევე აკონტროლებს სისხლში შაქრის დონეს და ამცირებს “ცუდი” ქოლესტერინის დონეს. ასე რომ, კვერცხის ცილა ძალიან სასარგებლოა თქვენი ჯანმრთელობისთვის და რეკომენდებულია მისი რეგულარული მიღება.
მაღალ ტემპერატურაზე მოხარშული კვერცხი საუკეთესოა არტერიული წნევის შესამცირებლად. ეს ინფორმაცია ეყრდნობა კვლევას, რომლის დროსაც პეპტიდი უფრო მაღალ ტემპერატურაზე გამოიყენება.
დაგეგმილია შემდგომი გამოკვლევები, რათა დადგინდეს კვერცხის ცილის გავლენა ადამიანის სხეულზე.
თუ თეორია სწორია, მაშინ კვერცხის ცილი იქნება ერთ – ერთი საუკეთესო წამალი მაღალ წნევასთან საბრძოლველად. გარდა ამისა, კვერცხის ცილა არის ბუნებრივი და ეკონომიური ვარიანტი, რომელსაც არ აქვს გვერდითი მოვლენები.
სცადეთ და გამოცდილება გაგვიზიარეთ!!