თუ პატარა სტაფილოების ჭამა გიყვართ, თქვენთვის ცუდი ინფორმაცია გვაქვს!


ყველასთვის აუცილებელია ბოსტნეულის ჭამა. ისინი სასარგებლო, გემრიელი საჭმელია. მაგრამ…

მაგრამ პატარა სტაფილოები, რომლებიც განსაკუთრებით პოპულარულია ამერიკაში და ბავშვების საყვარელი ბოსტნეულია, საშიშია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის.

ბევრი ადამიანი ფიქრობს, რომ პატარა სტაფილოები სტაფილოს ერთ-ერთი ტიპია, პატარა კი იმიტომ არის, რომ გენეტიკურად მოდიფიცირებულია. როგორც არ უნდა იყოს ამ პატარა სტაფილოების შესახებ ბევრი რამ ცნობილი არ არის.

1986 წელს ერთ-ერთმა ფერმერმა გაანალიზა, რომ ძალიან ბევრი სტაფილოს გადაყრა უწევდა, რადგან ამდენს ვერ ყიდდა. მან აიღო დეფორმირებული და ცუდი იერის მქონე სტაფილოები, გათალა ისინი და პატარა ზომებად გადაჭრა. მათ პატარა სტაფილოები დაუძახა. მახინჯი ძველი სტაფილოების ნაცვლად ლამაზი, გათლილი, პატარა სტაფილოები მივიღეთ.

როდესაც პატარა სტაფილოების შეფუთვის დროს დგება, მათ ქლორში „ აბანავებენ“ . ეს იმის გამო, რომ გათლისა და გაჭრის დროს მოყოლილი ბაქტერიები მოკლან.

ხვდებით ალბათ, რომ ამგვარი ქიმიკატებით გამდიდრებული საჭმლის ჭამა არ შეიძლება.
არ ინერვიულოთ! რადგან ჩვეულებრივი სტაფილოები კვლავ „არსებობენ“ და ისინი ძალიან სასარგებლოა ჩვენთვის. ½ დაჭრილი სტაფილო მთელი დღის განმავლობაში ვიტამინებით აგვავსებს.

აი ისინიც:

• 210 % დღიური დოზა ვიტამინ A-სი.

• 10 % ვიტამინ K-სი.

• 6 % ვიტამინ C-სი.

• 2% კალციუმის

ასევე დაგაინტერესებთ: ისეირნე დღეში ოცი წუთი და შვიდი წლით დიდხანს იცოცხლებ! შეაჩერე დაბერების პროცესი!