მოამზადეთ წვრილი ლავაშის კონვერტები გოგრით! გამოდის ძალიან გემრიელი!


thumb1

წვრილი ლავაში – ეს ნამდვილი სასწაულია ცხობის მოყვარულთათვის. ეს ორიგინალური სამკუთხა საჭმელი არაჩვეულებრივად გემრიელია და მისი მომზადება სულ მარტივად შეგიძლიათ.

ლავაშის „კონვერტები“ გოგრასთან ერთად
ინგრედიენტები:

2 წვრილი ლავაში

200 გრამი გოგრა

1 ხახვი

ნივრის 3 კბილი

2 ცალი პომიდორი

100 გრამი გახეხილი მაგარი ყველი

1 კონა ქონდარა

3 ს/კ არაჟანი

1 კვერცხის გული

მომზადება:

1) გოგრას ქერქი და თესლი მოაშორეთ. დაჭერით კუბიკებად. ხახვი წვრილად დაჭერით.

2) მოხრაკეთ ხახვი, დაუმატეთ გოგრა, მოაყარეთ მარილი, დააფარეთ თავსახური და მოთუშეთ 10 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ დაჭრილი ღორის ხორცი და ნიორი.

3) ლავაში სიგრძეზე გაჭერით.

4) ყოველ ნაწილს არაჟანი გადაუსვით. წვერში პომიდორი დადეთ, დაამატეთ 1 ს/კ მომზადებული გოგრის მასა და ყველის გახეხილი ნაწილი. კუთხე გადაახვიეთ.

5) როცა პატარა “კონვერტებს” მიიღებთ, კვერცხის გული გადაუსვით. აცხვეთ 150 გრადუსზე 7-10 წუთის განმავლობაში.

loading...


მოგწონთ სტატია?
Send to a friend