ყაბაყისა და საქონლის ხორცის ბრაწულა! მოამზადეთ გემრიელი და ნოყიერი სადილი…


დაგჭირდებათ:

• 1 ც. ყაბაყი
• 300 გრ. ფარში
• 3-4 ც. პომიდორი
• 1 ც. ხახვი
• 2 ც. კვერცხი
• 100 გრ. არაჟანი
• 100 გრ. ყველი
• 2 ს. კ ტომატ-პასტა
• მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

1. მოთუშეთ ფარში ზეთში, დაბალ ცეცხლზე. მოაყართ მარილი და პილპილი. შემდეგ გადაურიეთ ფარშს წვრილად დაჭრილი ხახვიც.

2. ჩაამატეთ ტაფაში ტომატ პასტა. აურიეთ და თუშეთ მანამ, სანამ ხორცი არ მომზადდება. შემდეგ კი გააგრილეთ.

3. კარგად გაწმინდეთ ყაბაყი და გახეხეთ. თუ ბოსტნეული წვენს გამოუშვებს გაწურეთ. ჩააწყვეთ ყაბაყი ცხიმით დამუშავებულ საცხობ ჭურჭელში.

4. ამის შემდეგ, ჭურჭელში თანაბრად გაანაწილეთ ფარშის უკვე მომზადებული შითავსი. დაფარეთ ყაბაყის დარჩენილი, თხელი ფენით.

5. დაჭერით პომიდორი რგოლებად და დააწყვეთ კერძს ზემოდან. გათქვიფეთ კვერცხი არაჯანთან ერთად, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით და მიღებული მიქსი მოასხით კერძს.

6. მოაყარეთ ბრაწულას გახეხილი ყველიც და აცხვეთ 200 გრადუს ცელსიუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.

ასევე დაგაინტერესებთ: მოამზადეთ უგემრიელესი კატლეტები სოკოსა და ყველის შიგთავსით! მარტივი და გემრიელია…