ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ, თქვენ აღარასოდეს გადააგდებთ ავოკადოს გულს !


იცოდით, რომ ავოკადოს გული ბევრ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს? ესენია : კალიუმი, ფოსფორი და ანტიოქსიდანტები. ეს კიდე ავოკადოს გულს განსაკუთრებულს ხდის : ამცირებს ქოლესტერინს სისხლში, აუმჯობესებს გულისა და ნერვული სისტემის მუშაობას.

ავოკადოს თავისივე გული პატარა დანით მოაშორეთ და ის ჩადეთ ბლენდერში. მიღებული ფხვნილი კი შეგიძლიათ დაუმატოთ კეფირს, მარცვლეულობას, ყველა სასმელსა და სალათას.

¼ ჩაის კოვზი ავოკადოს გულის მიღება ყოველდღიურად იქნება საკმარისი სამკურნალოდ. დაიმახსოვრეთ, რომ ავოკადოს გული ტანინებს შეიცავს, შემკვრელ საშუალებას , რომელიც მცირე დოზით უნდა მიიღოთ.

ავოკადოს თვისებები:

1. ავოკადოს გული ხელს უშლის ნებისმიერი სიმსივნის წარმოქმნას. ეს გამოწვეულია იმით, რომ ის შეიცავს ფლავონოლს და ანტიოქსიდანტებს.

2. ავოკადოს გულის ფხვნილი აუმჯობესებს საჭმლის მონელების სისტემას, იშრებს თავიდან კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ანთებას .

3. ავოკადოს გული ამცირებს ქოლესტერინის რაოდენობას.

4. კალიუმი აუცილებელია გულის მუშაობისთვის, ავოკადოს გული კი მას შეიცავს.

5. ავოკადოს გული მრავალ საჭირო, ძვირფას მინერალს შეიცავს, რომელიც აუცილებელია იმუნური სისტემისთვის.

6. ავოკადოს გულს ასევე შეუძლია გახდომაში დაგეხმაროთ.

ასევე დაგაინტერესებთ: 5 მიზეზი იმისა, თუ რატომ უნდა ვჭამოთ ავოკადო ყოველდღე! ეს გემრიელი და სასარგებლოა!