აი რატომ არ უნდა აადუღოთ წყალი რამდენჯერმე. სასარგებლო და საჭირო ინფორმაციაა



როდესაც ჩაისთვის, ან ყავისთვის ჩაიდანში წყალს ვადუღებთ, მას ბოლომდე ძირითადად არ ვიყენებთ. შემდეგ კი, იმავე წყალს მთელი დღის განმავლობაში ვადუღებთ. მაგრამ თურმე, ეს ჯანმრთელობისთვის საფრთხეს წარმოადგენს.

წყლის ადუღების დროს, ქიმიური შემადგენლობა იცვლება, რაც თავიდან კარგია, იმიტომ რომ ეს მიკრობებს ანადგურებს. მაგრამ თურმე წყლის რამდენჯერმე ადუღების შემდეგ, მასში არსებული მინერალი და გაზი ტოქსიკური ხდება. ეს ცვლილებები ჯანმრთელობასთან პრობლემებს იწვევენ.

მინერალებიც, როგორებიცაა კალციუმის მარილები, რომლებიც პატარა რაოდენობით ორგანიზმისთვის სასარგებლოა, რამდენჯერმე ადუღების შემდეგ, საკმაოდ მავნე ხდება. ეს შესაძლებელია თირკმელებში და ნაღველში კენჭების წარმოქმნას შეუწყოს ხელი. როდესაც წყალს რამდენჯერმე ვადუღებთ, ნიტრატები გადაიქცევიან ნიტროზამინებად და კანცოროგენულები ხდებიან.

ასე რომ, ეს გაითვალისწინეთ და საკუთარ ჯანმრთელობას გაუფრთხილდით!

ასევე დაგაინტერესებთ: აი, რატომ არ უნდა მიირთვათ ლიმონიანი წყალი. ის, რასაც ყველა არასწორად აკეთებს

loading...